Smartphone – probleme uzuale

Smartphone – probleme uzuale

0 Shares
0
0
0

Smartphone – probleme uzuale
Un smartphone este o necesitate pentru oricine vrea sa ramana conectat la ce se intampla in lume, fie ca este vorba de prieteni, rude, serviciu sau stirile de ultima ora, toate acestea sunt la o atingere distanta.

Mai mult decat un mijloc de a comunica rapid cu persoanele pe care le cunoastem, telefonul mobil a devenit un calculator portabil cu care putem realiza poze sau videoclipuri, putem scrie sau vizualiza documente, si, in general, putem face mai repede si uneori mai usor tot ceea ce am putea face pe un calculator normal.

Tehnologia avanseaza rapid si am trecut deja prin aparitia si declinul multor generatii de smartphone-uri. Chiar daca acestea devin din ce in ce mai versatile din punct de vedere al performantei si al functionalitatii, inca ne confruntam cu probleme in utilizarea lor.

Problema cea mai uzuala este data de faptul ca, odata cu cresterea performantelor acestor dispozitive a crescut si consumul acestora.

Daca vechile telefoane mobile cu taste puteau fi folosite chiar si o saptamana fara sa fie nevoie sa le incarcam, astazi avem noroc daca nu trebuie sa incarcam bateria telefonului mai mult de o data pe zi.

Multi dintre cei care se folosesc intens de smartphone, fie pentru a sta pe internet, fie pentru a vorbi cu alte persoane, au un powerbank cu ajutorul caruia sa-si incarce telefonul oriunde si oricum in cazul in care li se descarca bateria. Desigur ca nu este vorba atat de o problema tehnica a telefoanelor cat mai mult de o folosire necorespunzatoare.

Cel mai eficient mod de a ne pastra bateria incarcata cat mai mult timp este sa inchidem telefonul atunci cand o folosim. Desigur, aceasta nu este o solutie pentru ca majoritatea vor sa fie mereu conectati la retea pentru a putea fi apelati.

Adevarata problema de utilizare este data de faptul ca multi dintre noi neglijeaza sa inchida toate aplicatiile pe care le folosesc. Toate aplicatiile care ruleaza in fundal pe telefon, chiar daca sunt inactive pentru ca nu le utilizam propriu-zis, contribuie la descarcarea bateriei.

Un alt mod de a ne asigura ca bateria se va descarca mai greu si ca ne va ajunge pe durata intregii zile este sa setam lumina de fundal in mod corespunzator.

Putem folosi functia de setare automata a luminozitatii telefonului pentru a nu fi nevoiti sa schimbam intensitatea luminii de fundal de fiecare data cand folosim telefonul. Desigur, cel mai eficient mod de utilizare este cel manual, folosind intensitatea crescuta a luminii de fundal numai in situatiile in care avem intr-adevar nevoie de ea.

O alta problema uzuala care contribuie atat la descarcarea mai rapida a bateriei cat si la scaderea performantei telefonului este data de spatiul liber pe care il avem pe memoria interna a telefonului. Cu cat memoria de stocare este mai plina, cu atat telefonul nostru se va comporta mai ciudat si va raspunde mai greu.

Daca dorim sa achizitonam un acumulator de rezerva sau piese telefoane Nokia precum si pentru alte modele, putem gasi rapid tot ceea ce avem nevoie accesand site-uri dedicate unde avem garantia calitatii dar si a livrarii rapide.

0 Shares
You May Also Like