Tehnologia LED – revolutia din industria becurilor

Tehnologia LED – revolutia din industria becurilor

0 Shares
0
0
0

Tehnologia LED – revolutia din industria becurilor
Becurile cu led au declansat o adevarata revolutie in industria de profil si pentru un motiv foarte bun. Led-urile au avut un parcus promitator in ultimii ani. Le vedem acum incepand sa impinga tot mai mult tehnologiile traditionale intr-o gama larga de sectoare, incluzand sectorul auto, iluminatul stradal si luminile decorative.

In 2010, becurile cu led reprezentau doar 0.3 % din industrie, adica din market share. In ziua de astazi, prezenta lor a explodat pur si simplu, aflandu-se in momentul de fata la 18% si crescand intr-un mod constant. Cele mai eficiente si performante becuri LED, pot fi gasite pe Lanterne.ro.

Tehnologia led-urilor a evoluat dar inca mai este loc de inovatii. Pentru a lua decizii din ce in ce mai informate despre cum sa acceleram adoptia acestei noi tehnologii, trebuie sa tinem cont si de alt nou venit in industria energiei: puterea solara.

Acum mai putin de 10 ani, tehnologiile solare erau mult in partea din stanga-jos, a curbei de adoptie in forma de clopot. Tehnologia a proliferat prima data si in primul rand in Statele Unite, iar acum a devenit una aproape comuna, adoptata de o larga varietate de resedinte comerciale sau rezidentiale (prin panouri solare, solarii, etc.).

Potrivit GTM Research si SEIA (Solar Energy Industries Association), Statele Unite au atins un prag record, atunci cand s-a depasit 20 de Gigawatti de putere operationala, livrata de tehnologiile solare (capacitate fotovoltaica).

Putem face acum o legatura si putem afirma ca aceeasi factori care au dus la succesul industriei energiei solare, pot probabil sa contribuie si la un viitor sanatos, al industriei LED. Pentru a accelera procesul de adoptie al pietelor de consumatori, jucatorii din industria LED trebuie sa invete si sa ia notite, din lectiile invatate de catre companiile solare de succes.

Deci cum au facut-o? Cum si-au asigurat succesul? Sa privim putin in urma, in istoria recenta a industriei energiei solare, pentru a incerca sa aplicam cele mai bune practici si sa evitam eventualele greseli.

Taierea costurilor.

Cea mai mare bariera ce tine inca tehnologia LED in frau, este costul. Suna familiar? Industria energiei solare a dedicat ani intregi pentru a imbunatati tehnologiile prezentate pietei, in timp ce a incercat sa extinda liniile de productie pentru a face economie.

Ca rezultat, industria a micsorat preturile per panel solar cu un impresionant 75%, doar in cativa ani. In acelasi timp industria LED nu trebuie sa cada nici pe panta gresita pe care au cazut unii producatori din industria solara la inceput si anume, scaderea drastica a preturilor cu unele compromisuri in detrimentul calitatii.

Pentru a fi competitivi pe piata de iluminat electric, furnizorii de top ai led-urilor trebuie sa-si reduca costurile de productie, fara a sacrifica nimic din calitatea finala a produselor.

Aditional, preturile retail pentru becurile cu LED pot fi destul de ridicate datorita firmelor intermediare.

Profesionistii din industria LED vor trebui sa invete de la cei din industria energiei solare, despre cum sa-si construiasca canalele de vanzari, pentru a reduce costurile, in asa fel incat distribuitorii si consumatorul final, sa poata sa-si achizitioneze tehnologii ce le vor permite sa-si reduca costurile cu energia electrica, fara a-si afecta drastic propriul buget.

0 Shares
You May Also Like