Ce inseamna optimizare SEO?

0 Shares
0
0
0

Ce inseamna optimizare SEO?
Optimizarea vizibilitatii pe motoarele de cautare sau Search Engine Optimization defineste toate actiunile care vor fi intreprinse asupra paginilor web cu scopul de a manipula in mod pozitiv pozitia pe care respectiva pagina o are pe motorul de cautare.

Pentru mai multe informatii in acest sens si pentru a vedea preturi orientative pentru serviciile de optimizare puteti vizita pagina optimizare SEO Bucuresti.

Serviciile SEO sunt impartite in doua categorii: SEO on page sau on site si SEO off page sau off site.

SEO on page reprezinta totalitatea actiunilor de optimizare ce vor fi facute paginilor unui site, codului sursa, designului si structurii acesteia dai si asupra continutului.

Pentru a obtine relevanta intre continutul unei pagini si expresiile cheie care definesc aceasta pagina se  vor modifica tagurile meta, informatiile de pe site, conteaza cantitatea dar si calitatea de link-urilor care pointeaza spre site, imaginile si textul de pe o pagina care ar trebui sa fie special facut pentru a fi SEO friendly.

Se modifica de asemenea si structura de link-uri folosite prin metode tipice de rescriere, metode care fac ca site-ul sa aiba URL-urile prietenoase pentru motoarele de cautare. Metodele prin care se rescriu aceste URL-uri ca acesta sa se memoreze mai usor. Modificarile in site ce tin de SEO implica si modificari asupra codului sursa pentru fiecare pagina din site.

SEO off page are scopul de a obtine referinte de la alte site-uri spre site-ul optimizat. Actiunile care tin de acest tip de optimizare cuprind printre altele si inscrierea site-ului in directoarele web in alte site-uri pentru articole, pe bloguri si site-uri de calitate, sunt publicate link-uri pe facebook, twitter sau in alte retele sociale.

Pot fi efectuate si campanii de schimb de link-uri, parteneriate strategice sau advertoriale.

Procesul prin care se face optimizarea SEO este indelungat deoarece motoarele de cautare isi vor updata continutul destul de greu si din cauza ca in timp ce se lucreaza la un site si concurenta lucreaza la propriile site-uri.

Timpul in care se va face optimizarea depinde si de numarul de rezultate care se pot gasi pe un anumit segment. Chiar daca a trisa pe moment pare o solutie buna in timp veti descoperi ca nu merita riscul pentru ca puteti ajunge sa fiti exclus din motoarele de cautare.

Motoarele de cautare ii indruma pe utilizatori sa faca paginile web ca si cand nu ar sti de existenta unui algoritm de indexare, paginile ar trebui sa aiba continut unic si referinte de top.

Google recomanda folosirea unor link-uri bot friendly, recomanda utilizarea de site-map-uri . De asemenea nu este recomandat sa folositi poze in loc de text si este bine ca fiecare pagina sa aiba si un link cu o forma prietenoasa.

Ceea ce omit sa mentioneze motoarele de cautare este cat de importante sunt cuvintele cheie si presararea acestora intr-un mod inteligent in continutul paginii. La fel de importante sunt si tagurile meta si titlurile.

Persoanele care incearca sa abuzeze si sa triseze algoritmii utilizati de boti au rezultate bune pe termen scurt dar pot sa fie descoperite in orice moment iar site-ul va fi penalizat si rica sa fie exclus din rezultatele unui motor de cautare.

0 Shares
You May Also Like