Cateva sfaturi pentru DJ

0 Shares
0
0
0

cateva-sfaturi-pentru-djPentru a fi DJ nu ai nevoie numai de boxe club ci si de pricepere si dedicare pentru aceasta meserie. Noi va explicam mai jos ce ar trebui sa faceti daca sunteti DJ intr-un club pentru a valorifica corect boxele pe care le aveti in dotare si toata aparatura. Fara priceperea voastra acestea nu vor face atmosfera dorita singure.

Vinerea este in general ziua cea mare in care ne pregatim pentru 2 zile de weekend in forta cand urmeaza sa puneti muzica. Desigur toata saptamana ati stat si nu ati facut nimic si pe ultima suta e metri va trebui sa gasiti ceva care sa va ajute sa faceti senzatie la club. Avantajul pe care il aveti acum e ca trebuie numai sa va puneti selectria de muzica intr-un folder si sa treceti mai departe.

Nu este necesar sa pierdeti 10 minute pentru a putea sa scrieti 12 piese pe un CD si inca 5 pentru a ii face o coperta. Ceea ce este cel mai important e unde urmeaza sa puneti muzica. Aflati toate detaliile despre locatie si uitati-va sa vedeti cum arata aceasta locatie si care este designul si incercati sa vedeti povestea.

Mai departe gasiti si o muzica ce se va integra in design pentru a putea face un mediu in care oamenii sa simta povestea.

Aflati ce fel de oameni vin la eveniment. Nu trebuie sa stiti multe lucruri despre ei ci doar unele detalii. Sunt pustani mai mici de 24 de ani? Sunt tineri pana in 30 de ani, au peste 30 de ani? Sunt clienti de ocazie ori clienti fideli ai acestei locatii?

Aflati astea si faceti si o mica analiza. Daca sunt tineri sau pusti inseamna ca ies des in oras si stiu si toata muzica. Daca sunt mai mari de 30 de ani probabil ies mai rar si ar trebui sa ii tratati altfel.

Ganditi-va bine la un warm up. Toti spun ca un warm up este un moment foarte important al serii. Noi spunem ca acesta este de fapt cel mai important moment al serii mai ales pentru cei care pun muzica pentru ca acesta este principalul care ar trebui sa intre intr-un film si care poate sa spuna mai departe povestea.

Aveti grija ce fel de muzica puneti si cum o puneti pentru a nu va strica starea de spirit. Incercati sa gasiti muzica ce se potriveste pentru locatie, orele si oamenii care sunt deja acolo. De asemenea aveti grija si la butoane. Nu dati muzica foarte tare in cazul in care sala este pe jumatate goala.

Va recomandam sa incepeti seara in forta. Gasiti o piesa care sa se potriveasca in locatie si oameni si incercati sa deschideti seara cu ea. Fiti atentie sa fie muzica progresiva in ceea ce priveste stilul si instrumentele.

Gasiti 2 pasaje unde sa dati muzica mai tare insa treptat pentru a nu ii speria pe cei care danseaza. Nu abuzati de hituri. Hiturile sutn cele mai simple posibilitati de a scoate oamenii de pe scaune insa toti aud aceasta muzica la radio. Puteti veni cu ceva nou.

0 Shares
You May Also Like