Pregatirea piscinei pentru iarna

Pregatirea piscinei pentru iarna

0 Shares
0
0
0

Pregatirea piscinei pentru iarna
Etapa aceasta este foarte importanta in cadrul programului pentru intretinerea piscinei.

In timpul iernii piscina are nevoie de tratament adecvat pentru sezonul  rece, pentru a evita ruginirea si depunerile de murdarie. Informatiile de mai jos sunt furnizate de Piscine Premium.

In acelasi timp prin ingrijirea suplimentara va asigurati si o mai usoara redeschidere a piscinei in vara ce vine. In momentul in care sezonul cald se termina, aveti grija si sa aplicati programul pentru intretine pana atunci cand temperatura va scadea sub 15 grade.

Din momentul acesta puteti sa incepeti aplicarea uni program de pregatire pentru iarna a piscinei. Unul din principalele lucruri este si tratarea chimica dinainte de inghet.

La o temperatura de 5-6 grade algele si bacteriile nu au si un mediu bun de viata si ingheata alaturi de apa. Cand vine primavara ele se trezesc la viata si tratamentul cu substante chimice care se face toamna este important.

E necesar un tratament intensiv cu clor. Se introduc in piscina 250 de grame de clor granulat pentru fiecare 10000 de litri de apa se dizola clorul intr-un vas si se introduce in fata duzei.

Cand temperaturile sunt de peste 5 grade algele se vor dezvolta si trebuie sa se foloseasca un agent cu actiune prelungita. Dupa ce introduceti substantele lasati si pompa sa mearga pentru minim 24 de ore pentru ca totul sa se amestece cat mai bine.

Dupa acest tratament in filtru urmeaza sa existe impuritati in special in partea inferioara si de aceea va recomandam sa introduceti o substanta de curatare in filtru si sa opriti functionarea lui pentru 24 de ore si in asa fle filtrul se va curata si dezinfecta.

Pasul urmator sta in demontarea componentelor. Noi va recomandam sa le lasati pe toate in cutii pentru a le gasi mult mai usor la primavara.

Pentru curatarea piscinei se aspira fundul acesteia si se curata suprafata de frunze. Curatati de furnze si cosul skimmerului si puneti-l in cutie.

Cele mai multe tevi trebuie sa se afle la 90 sau 100 de m adancime sub pamant ca sa nu inghete. Daca ele nu sunt la o adancime de cel putin 50 de cm este si pericolul ca ele sa crape din cauza ca ingheata. Va recomandam sa goliti psicina pana cand nivelul sau ajunge la aproximantiv 15 cm sub skimmer si sub duze. Filtrul va trebui si el curatat.

Pentru a se goli si apa din piscine plasati maneta robinetelor cu sase cai pe pozitie backwash si in acest fel veti goli bazinul si veti curata fitrul. Racordati capatul furtunului flexibil dar si al aspiratorului la skimmer si pe celalalt la bazin. Puneti maneta de la robinet in pozita backwash.

Se va porni pompa. Atunci cand nivelul apei va ajunge la 15 cm sub skimmer opriti pompa si puneti robinetul in pozitie de filtrare. Scoateti si furtunul flexibil care se afla in bazin. In cazul in care sistemul nu permite sa aiba loc aceste operatiuni trebuie sa scoateti apa manual din bazin sau utilizand o pompa submersibila.

0 Shares
You May Also Like