Mașina ta consumă mai mult? Află aici care sunt cele mai comune motive

0 Shares
0
0
0

Consumul de combustibil variază în mod inevitabil în aceeași mașină, ținând cont de mai mulți factor externi. Temperatura, mediul de călătorie și anotimp sunt cele care joacă un rol foarte important în consumul de combustibil. Buna funcționare a motorului are de asemenea o influență în acest sens. Atunci când ți o evidență a numărului de kilometri parcurși, vei înțelege când mașina ta începe să consume mai mult și vei încerca să determini care sunt cauzele modificărilor.

  1. Uleiul este prea vechi

Schimbarea uleiului la intervale regulate, recomandate de producător te poate ajuta să reduci consumul de combustibil. Dacă ai observat deja că ai un consum de combustibil mare și că uleiul de motor nu a mai fost schimbat de mult, atunci cel mai probabil vinovatul este uleiul.

Pentru vehciulele mai noi de 2013 producătorii au îmbunătățit tehnologiile și uleiul se poate schimba puțin mai rar, dar tot în conformitate cu recomandările producătorului. Alege de fiecare dată un ulei de motor bun, așa cum sunt cele din gama uleiuri de motor Shell.

 

O problemă cu senzorii de oxigen, de aer, bujiile și injectoarele

Aceste patru elemente componente ale unei mașini par a nu avea legătură cu kilometrajul și cu consumul, dar pot să afecteze considerabil consumul unei mașini. Dacă observi că mașina consumă mai mult în ultimele luni, ar trebui să te asiguri că aceste piese sunt curate și funcționează corect.

 

Nu uita de anvelope

Chiar dacă indicatorul de presiune nu luminează, anvelopele pot să nu fie umflate corect, ceea ce poate determina o scădere a consumului de combustibil. Folosește un manometru simplu pentru presiunea anvelopelor, care să fie disponibil la orice magazin alimentar sau de piese auto, pentru a verifica presiunea tuturor pneurilor. Asigură-te că faci acest lucru înainte de a porni mașina pentru o zi deoarece anvelopele reci pot să îți ofere cea mai corectă valoare citită. 

Dacp vezi că anvelopele arată vizual subumflate, ai trecut deja cu mult peste timpul în care ar fi trebuit să le umflii. Anvelopele care nu sunt corect umflat scad tracțiunea și măresc numărul de rotiri necesar pentru a mișa mașina pe aceeași distanță. Este foarte important să umflii anvelopele la presiunea normală, recomandată de producător pe ușă. Este recomandat să citești notația cu atenție deoarece este foarte posibil să ai o mică problemă și anume să nu pui presiunea corectă în anvelope pe ambele punți. La anumite vehicule aceasta presiune este diferită.

 

Aerul condiționat poate determina creșterea consumului de carburant

În zilele care sunt cu adevărat călduroase este foarte posibil ca și consumul de carburant să crească. Utilizarea aerului condiționat poate să pună o mare presiune pe motorul tău și poate afecta dramatic consumul de combustibil. Pentru  a atenua aceste probleme, tot ce trebuie să faci este să deschizi geamul atunci când conduci și să folosești mai puțin aerul condiționat. 

Ținând cont de aceste sfaturi este ma ușor să obții un consum de combustibil eficient fără să îți faci griji că vei cheltui mult pe carburant.

Elgeka-Ferfelis este incepand cu anul 2008 importator si distribuitor autorizat Shell Lubricants pentru piata din Romania, comercializand lubrifianti de cea mai inalta calitate marca Shell: uleiuri de motor si transmisie pentru autoturisme si camioane, lubrifianti pentru aplicatii industriale si vaseline. Aceasta reprezinta cu profesionalism divizia de lubrifianti Shell, oferind tuturor clientilor sai asistenta tehnica necesara pre si post vanzare.

0 Shares
You May Also Like