Gramatica limbii engleze in limba vorbita

0 Shares
0
0
0

Gramatica limbii engleze in limba vorbita
Pentru a avea fluenta in engleza, daca studiati gramatica puteti avea un proces de invatare putin mai lent. Este necesara gramatica de baza pentru ca daca sunteti atenti foarte mult la gramatica veti avea un proces de invatare a limbii engleze mult mai incetinit.

Gramatica este utila si va ajuta sa va imbunatatiti scrierea si comunicarea dupa ce aveti o baza solida si o buna fluenta in limba engleza.

In cazul in care studiati pentru examene sau doriti sa aprofundati reguli din gramatica va recomandam sa urmati si cursuri engleza.

Ceea ce este comun si specific tuturor persoanelor este ca invatam sa comunicam oral inainte sa invatam gramatica. Vorbirea este de fapt primul pas pentru orice persoana care vrea sa invete limba engleza.

In cazul in care sunteti incepatori este recomandat sa va axati pe ascultare si vorbire inainte sa va ocupati de gramatica. Fluenta in engleza orala va va ajuta si la studiul gramaticii dar daca incepeti prin a studia gramatica acest lucru nu va va ajuta la exprimarea orala.

Din aceasta cauza nu e o sectiune foarte mare despre gramatica in cursurile pentru incepatori. In general sunt prezentate regulile gramaticale esentiale pe care incepatorii ar trebui sa le stie inainte de a incepe sa studieze limba engleza si pe care noi le vom prezenta mai jos.

Subiectul este lucrul sau persoana care face actiunea. Fiecare propozitie trebuie sa aiba un subiect. In cazul in care nu aveti subiect in propozitie atunci aveti o propozitie incorecta si interlocutorul nu va intelege despre ce vorbiti.

Nu in toate limbile este necesar sa aveti subiect in fiecare propozitie. In vorbire persoana va intelege despre ce este vorba si nu e obligatoriu subiectul, dar in limba engleza acesta nu poate sa lipseasca.

Predicatul este o componenta care informeaza asupra actiunii pe care o desfasoara subiectul. Acesta e o structura ce contine un verb iar verbele sunt intotdeauna predicate. Verbul desemneaza actiunea, existenta sau un fapt care are loc. In propozitii foarte simple verbul se afla in forma initiala.

Sunt foarte multe verbe de actiune.

Un verb poate sa fie plasat si la inceputul propozitie in momentul in care este vorba de o adresare directa sau de o invitatie la actiune. E important sa intelegeti verbul, dar daca faceti o propozitie doar din verb aceasta nu va fi completa.

Ca si in limba romana in engleza articolul poate sa fie hotarat sau nehotarat.

Articolul hotarat se foloseste  ca si in limba romana cand se pune accent pe substantivul articulat.

De exemplu daca unul din calculatoarele din laborator este unul dintre mai multe calculatoare articolul hotarat este cel articulat in momentul in care vorbim despre un anumit calculator.

Daca intentionati sa cumparati un calculator nu puteti sa utilizati articolul hotarat decat daca faceti referire la un anumit calculator care este deja specificat. Cumpararea unui calculator este generala si nu se refera la anumite tipuri, dimensiuni sau marci si de aceea se va utiliza articolul nehotarat.

In cele mai mutle cazuri atunci cand vorbiti despre o tara nu aveti nevoie de articol, decat in situatia in care o denumire defineste mai multe regiuni sau tari.

0 Shares
You May Also Like