Cum se alege automatizarea pentru o poarta batanta?

Cum se alege automatizarea pentru o poarta batanta?

0 Shares
0
0
0

Cum se alege automatizarea pentru o poarta batanta?De cele mai multe ori o poarta automata este prima care va ureaza bun venit atunci cand ajungeti in cele din urma acasa dupa o zi lunga de lucru intens sau dupa o perioada in care ati fost plecat de acasa.

Datorita acestor porti va intoarceti acasa cu drag fara sa fie nevoie sa fie cineva acasa care sa vina sa va deschida. Pentru modele de automatizari si alte informatii detalii aici.

Daca va atrage ideea de a va automatiza portile batante atunci articolul acesta este pentru voi. Sa automatizezi o poarta este relativ usor, dar cel mai important lucru de care va trebui sa va faceti grij inainte de toate sa alegeti in mod cat mai corect sistemul de automatizari pentru porti.

Sunt si cateva criterii de care ar trebui sa tineti cont in momentul in care alegeti motorul pentru automatizare normal pe car ele vom prezenta mai departe. Mentionam ca pentru orice alegere corecata toate aceste citerii vor trebui indeplinite simultan.

Pentru portile batante care sunt facute din 2 aripi, motorul ales va fi pentru 2 x 1.8 metri. Pentru portile cu 2 aripi de 3 m motorul va fi de fapt pentru 2 x 3 m. fiecare motor va contine o fisa tehnica unde e mentionata dimensiunea maxima a unor aripi pe care le poate controloa.

Al doilea criteriu pe care ar trebui sa il indeplineasca un motor ales este greutatea pe care acesta poate a o opereze. Astfel sunt motoare pentru greutatea de la 200 de kg si chiar mai mari pentru ambele aripi.

Pentru portile batante care au aripi de greutate pana la 300 kg este recomandat sa se foloseasca un motor cu brate articulate si pentru portile cu aripi de pana la 400 kg recomandam motoarele cu ax si comenzi radio.

In functie de frecventa de deschidere a portii motoarele pot fi diferite. Sunt motorizari pentru porti care au uz rezidential si care permit maxim 20 de deschideri pe zi sau motorizari petru porti de uz intens unde sunt suportate pana la 60 de deschideri zilnice.

Fiecare aripa pe car o are o poarta va fi conectata la un stalp cu dimensiune variabila.

Rotorul se alege tinand cont de distanta dintre balama si pana la marginea stalpului si daca aceasta distanta e mai mica de 20 de cm se vor alege motoare mai scurte pentru ca acestea vor avea unghiul necesar pentru deschidere al automatizarii.

Daca distanta e mai mare se vor volosi motoare liniare mai lungi sau motoare care au brat articulat ori ingropat.

Conform criteriilor sunt si o serie de produse de care urmeaza sa aveti nevoie pentru a automatiza portile batante.

Antena RTS se foloseste cu rolul de a imbunatati receptionarea semnalelor si de a mari razele de actiune ale telecomezilor.

Bateriile de rezerva sunt esentiale pentru ca portile sa functioneze cand este pana de curent.

Lumina portocalie de 24 V are rolul de a semnaliza activarea portii in momentul in care aceasta functioneaza automat. Interfonul se foloseste pentru identificarea vizitatorilor.

0 Shares
You May Also Like