Elementele de baza ale unui site web

0 Shares
0
0
0

Elementele de baza ale unui site webPentru ca tehnologia a evoluat nu mai este nevoie sa cheltuim foarte mult pentru un site web. Cu toate acestea ar trebui sa fim atenti la toti pasii care trebuie urmati pentru a evita sa pierdem de cub control bugetul alocat pentru crearea acestui site.

Va recomandam It Exclusiv, daca doriti sa aveti site-uri profesionale care sa se indexeze rapid pe motoarele de cautare.

Exista solutii pe care le pot intelege chiar si persoanele care nu se pricep si le pot utiliza pentru a realiza site-uri la preturi accesibile, fara sa scrie cod. Exista si unele componente necesare pentru a putea construi un site web si anumite tehnologii.

Domeniul este numele unic la site-ului. Aceasta adresa este numele pe care utilizatorul il introduce in motorul de cautare pentru a ajunge la site. Un domeniu are costurile cuprinse intre 10 si 20 de Euro pentru .com si aproximativ 60 de Euro pentru .ro iar preturile pot sa scada de exemplu atunci cand cumparati mai multe domenii si faceti plata in avans pentru mai multi ani.

O a doua componenta importanta este gazduirea sau hostingul. Firmele de hosting au mai multe servere pe care sunt gazduite site-urile si care pot sa fie mai mult sau mai putin complexe.

Este recomandat sa gasiti firme de hosting pe care sa gazduiti site-ul in asa fel incat acesta sa poata fi vazut pe internet. Un site este format din mai multe fisiere cu diverse extensii si toate aceste fisiere ar trebui gazduite undeva.

Hostingul costa si cu cat un site este mai complex sau are multi vizitatori este nevoie de servere performante ceea ce va face ca pretul de gazduire sa creasca.

Designul unui site este si el foarte important. Un site este format din elemente vizuale la care se adauga si continutul. Designul este o parte foarte variabila a unui site mai ales cand vine vorba despre preturi.

Acestea pot sa fie foarte diferite si depind de elementele care tin de complexitatea designului si de numarul de elemente grafice care se utilizeaza. In cazul in care se apeleaza la un designer profesionist pretul va fi mai mare decat daca apelati la un designer amator.

De asemenea preturile difera in functie de alegeri atunci cand vine vorba de tema, puteti alege o tema standard care va fi mai ieftina sau una premium care va fi mai scumpa.

Functionalitatile sunt si ele foarte importante. Functiile avansate vor face ca pretul sa creasca in mod substantial.

Avand in vedere ca in prezent site-urile se acceseaza si de pe dispozitive mobile sau tablete atunci un design adaptat ar trebui sa fie o parte integranta din site. Un site ar trebui sa fie optimizat pentru orice tip de ecran si acest lucru poate sa fie considerat o functionalitate.

Daca site-ul pe care doriti sa il aveti trebuie sa includa si o parte de comert electronic pretul va creste destul de mult. Pentru site-urile simple de prezentare, preturile sunt pe masura si daca doriti de exemplu un magazin online care sa intre in competitie cu un alt magazin online cunoscut atunci si pretul va fi pe masura cerintelor.

0 Shares
You May Also Like