Cofeina si durerile de spate

Cofeina si durerile de spate

0 Shares
0
0
0

Cofeina si durerile de spateFoare rar se intampla sa legam durerea de spate de consumul de cofeina. Cu toate acestea, daca observati ca durerea de spate apare dupa ce ati consumat cofeina, apelati la un medic pentru o evaluare de specialitate.

Durerea de spate poate avea, in mod neasteptat, drept cauza durerea din piept sau din abdomen si poate fi legata de arsuri stomacale sau de un ulcer. Renuntarea la cofeina poate duce, de asemenea, la dureri de spate si rigiditate generala.

In cele ce urmeaza, vom trece in revista cateva dintre posibilele cauze, neasteptate, ale durerilor de spate. Totusi, nu incercati sa tratati simptomele cu nici un medicament pana nu discutati cu un medic de specialitate care sa va recomande un tratament dureri de spate adecvat.

Renuntarea la cofeina

Cofeina este o substanta care afecteaza in mod direct sistemul nervos central, provocand excitabilitate, mai multa energie si acuitate cognitiva. Este un produs chimic inodor, fara gust, care se gaseste in mod natural in plantele de cacao, cafea si ceai sau se adauga in mod nenatural la anumite sucuri si bauturile energizante.

Dupa un comsum zilnic de cofeina, daca persoana se opreste brusc, pot aparea oboseala, durerile de cap, somnolenta si dificultati de concentrare. Cercetarile efectuate reliefeaza faptul ca, de asemenea, dupa renuntarea la cofeina, pot aparea rigiditatea generala si durerile oriunde in corp. Durerile de spate, ca efect al renuntarii la cofeina, sunt legate cel mai probabil, de durerile de cap sau de rigiditatea umerilor.

Arsurile stomacale

Daca sunteti predispus la arsuri la stomac, consumul bauturilor care contin cofeina pot creste sansele de aparitie a simptomelor. Mai mult, arsurile stomacale pot provoca dureri de spate din cauza durerii arzatoare din zona abdominala si disconfort in zona superioara a pieptului. Durerea in piept, la randul ei, se reflecta spre partea superioara a spatelui, intre omoplati.

Arsurile stomacale apar atunci cand acizii gastici intra in esofag dupa masa sau dupa ce s-a consumat o bautura. Acizii puternici provoaca iritarea si deteriorarea mucoasei esofagiene, provocand senzatia de arsura. Daca simtiti arsuri la stomac de trei ori pe saptamana, este posibil sa suferiti de o afectiune mai grava numita boala de reflux gastroesofagian.

Ulcer

Durera provocata de ulcer poate genera si ea dureri de spate si, in plus, dureri in partea superioara a abdomenului. Ulcerul este o rana deschisa in sistemul digestiv, iar consumul de cofeina contribuie la iritarea si provocarea durerilor stomacale.

Ulcerul este rezultatul unei infectii bacteriene, dar poate fi cauzat si de alcoolism, fumat sau utilizarea excesiva a anumitor medicamente. Durerea provocata de ulcer poate aparea pe neasteptate si poate fi foarte mare, in cele mai neasteptate momente, cum ar fi somnul din timpul noptii.

Durerea provocata de ulcer, exact ca si arsurile stomacale, isi are originea intr-o singura parte a corpului, dar se poate resimti si in spate.

Atentie!

Daca simtiti dureri de spate din cauza cofeinei si, in plus, aveti si dificultati de respiratie, furnicaturi in brate, transpiratie si dureri in piept, apelati de urgenta la un medic. Este foarte posibil sa va confruntati cu un atac de cord care necesita asistenta medicala fara intarziere.

0 Shares
You May Also Like