Cum sa cumparam teren pentru a construi o locuinta?

0 Shares
0
0
0

Cum sa cumparam teren pentru a construi o locuinta?
Achizitionarea unui teren poate fi facuta din mai multe motive de catre cei interesati de o astfel de proprietate. Unul dintre ele este reprezentat de construirea unei locuinte. Cumparam teren indeosebi in zonele apropiate de marile orase, ele oferind avantajul unui pret mai mic si, in unele cazuri, ale accesului usor la orasul respectiv.

Cu cat terenul este mai apropiat de o mare aglomeratie urbana, cu atat mai scump este el. Totusi, multi dintre cei care aleg aceasta varianta au trait multi ani in interiorul unui oras si cauta altceva. Cumparam teren pentru a ne asigura, in primul rand, ca putem demara proiectul locativ pe care il avem in vedere.

Acest prim pas este important deoarece ofera masura succesului unui proiect. De exemplu, un teren poate avea ca avantaj situarea intr-o zona benefica din punct energetic, atat eolian, cat si si fotovoltaic.

Construirea unei case vine si cu dificultatile gasirii muncitorilor dispusi sa se deplaseze zilnic pe o distanta destul de mare sau a furnizorului potrivit de materiale. Daca terenul pe care il cumparam este situat intr-o zona montana, de exemplu, el va presupune costuri de pregatire si constructie mai mari decat unul de la campie.

Un alt aspect caruia trebuie sa ii acordam atentie atunci cand cumparam teren este cel legat de accesul la el si conditiile zonei respective. In timpul iernii, deszapezirea drumurilor poate fi o problema greu de rezolvat. Un teren situat intr-un cartier rezidential in plina dezvoltare implica unele dezvantaje legate de infrastrucura insuficient dezvoltata.

Zonele indepartate de orase pot avea in imprejurimi surse de poluare fonica sau chiar chimica, de aceea trebuie studiate cu atentie inclusiv imprejurimile terenului pe care vrem sa il cumparam. Consultarea unui specialist in hidrologie se poate dovedi si ea un pas util in acet proces, caci unele terenuri prezinta riscuri de inundatii daca au in apropiere rauri importante.

O asemenea zona poate fi nepotrivita pentru construirea unei locuinte deoareceĀ  rezistenta fundatiei ar putea fi afectata de instabilitatea solului. Daca vanzatorul terenului nu a facut o evaluare corecta a terenului, poti apela la un al doilea specialist care sa iti dea detaliile cele mai bune despre costul, avantajele si punctele slabe ale terenului si, nu in ultimul rand, valoarea lui estimativa.

Etapele preliminare ale cumpararii unui teren sunt costisitoare deoarece implica multe deplasari, uneori pe distante lungi pentru a cunoaste cat mai bine zona in care vrei sa faci achizitia. Pretul final la care vrei sa ajungi poate fi cel mai bine stabilit dupa consultarea unor anunturi de vanzare a unor loturi de teren cu aceeasi suprafata precum a celui pe care il vizezi.

Atunci cand tranzactia este intermediata de un agent imobiliar trebuie sa cunosti comisionul perceput de acesta si facilitatile de care beneficiezi atunci cand o asemenea colaborare este implicata.

Experienta bogata a agentilor imobiliari si dorinta lor de a vinde cat mai repede te pot face sa nu iei chiar cea mai buna decizie pentru tine. Ia-ti, asadar, timpul necesar pentru a analiza toate detaliile si a te consulta si cu alti experti in domeniu.

Cele mai bune oferte de vanzare terenuri din tara le gasiti pe portalul Afaceri-Proprietati.com.

0 Shares
You May Also Like