Tot ce trebuie sa stiti despre beneficiile cafelei

Tot ce trebuie sa stiti despre beneficiile cafelei

0 Shares
0
0
0

Tot ce trebuie sa stiti despre beneficiile cafeleiCafeaua este probabil cea mai apreciata bautura din lume, si fiecare are propriul mod de a-si pregati aceasta bautura. Unii folosesc cafea pastile, altii cafea boabe sau cafea macinata; de-asemenea, unii folosesc ibricul, altii folosesc cele mai noi si mai performante espressoare de cafea, pentru a obtine cea mai buna bautura.

Oamenii beau cafea pentru a usura oboseala mentala si fizica si pentru a spori vigilenta mentala. Cafeaua este de asemenea folosita pentru prevenirea bolii Parkinson, a calculilor biliari, a diabetului de tip 2, a cancerului gastro-intestinal, a cancerului pulmonar si a cancerului de san. Alte utilizari includ tratamentul durerii de cap, a tensiunii arteriale scazute, a obezitatii si a tulburarii de atentie-hiperactivitate (ADHD).

Rectal, cafeaua este folosita ca o clisma pentru a trata cancerul. Sparturile de cafea sunt folosite ca parte a “terapiei Gerson”. In Terapia Gerson, pacientii cu cancer sunt tratati cu cafeina sub forma de clisme la fiecare patru ore zilnic.

In timpul tratamentului, se administreaza o dieta de ficat, legume si o varietate de medicamente, inclusiv potasiu, pepsina, solutie de Lugol, niacina, pancreatina si extracte tiroidiene. Terapia Gerson este considerata o practica medicala inacceptabila in SUA, dar continua sa fie folosita la Spitalul din Baja California din Tijuana, Mexic, la o distanta de 1,6 km de SUA.

Se mai spune despre cafea, indiferent ca discutam despre bautura obtinuta din cafea pastile, cafea boabe sau cafea macinata, ca ar avea efecte probabile si in urmatoarele situatii:

Atentie mentala. Consumul de cafea si alte bauturi care contin cofeina pe parcursul zilei pare sa creasca vigilenta si gandirea clara. Cofeina poate imbunatati, de asemenea, vigilenta dupa privarea de somn. Combinarea cofeinei cu glucoza ca “bautura energetica” pare sa imbunatateasca performantele mintale mai bune decat cafeina sau glucoza in monoterapie.

Cancer de plamani. Unele studii concluzioneaza ca consumul de cafea cu cafeina poate ajuta la prevenirea cancerului pulmonar, dar alte cercetari nu sunt de acord. Este prea devreme pentru a trage concluzii ferme. Intre timp, unele cercetari sugereaza ca consumul de cafea decafeinizata poate ajuta la prevenirea cancerului pulmonar.

Guta. Exista unele dovezi ca atat cafeaua cu cafeina, cat si cea fara cafeina par a ajuta la prevenirea gutei, dar cafeaua cu cafeina functioneaza mai bine.

Imbunatatirea gandirii. Exista dovezi care sugereaza ca consumul de cafea mai mult pe parcursul unei vieti ar putea imbunatati abilitatile de gandire in randul femeilor cu varsta peste 80 de ani.

Se mai spune de-asemenea ca este ideal consumul de cafea, fie obtinuta din cafea pastile, fie bautura obtinuta din cafea boabe sau cafea macinata; si pentru urmatoarele situatii:

  • Reducerea riscului de cancer al tractului digestiv, inclusiv cancerele esofagiene, gastrice si de colon.
  • Reducerea riscului de cancer mamar.

Asadar, dupa cum se poate vedea din randurile de mai sus, consumul de cafea poate fi deosebit de important datorita faptului ca poate ajuta foarte mult persoanele care se confrunta cu diferite afectiuni.

In plus cafeaua poate fi ideala si pentru cei care isi doresc sa socializeze, stand la o cafea; in pauza de masa de la servici sau intr-o cafenea.

0 Shares
You May Also Like