Care sunt cele mai cunoscute persoane care au purtat ia romaneasca?

0 Shares
0
0
0

Care sunt cele mai cunoscute persoane care au purtat ia romaneasca?Ia traditionala romaneasca mai este cunoscuta si sub denumirea de bluza traditionala romaneasca,si reprezinta fara doar si poate cea mai importanta piesa de folclor a tarii noastre.

Ia nationala cu manecile largi si cu motivele traditionale, care vine in culori naturale, a reusit sa inspire foarte multi creatori de moda cunoscuti la nivel mondial, iar in ultimul timp a inceput sa capete o faima internationala din ce in ce mai mare.

Aceasta piesa vestimentara traditionala romaneasca, este atat de apreciata in toate colturile lumii, astfel incat in fiecare an pe data de 24 iunie se sarbatoreste Ziua Internationala a Bluzei din Romania sau Ziua nationala a iei.

De precizat este faptul ca desi aceasta piesa vestimentara a crescut foarte mult in popularitate in ultimii ani, si este purtata de catre vedete precum Adele, Kourtney Kardashian, Molly Sims sau Rita Wilson (plus foarte multe alte vedete), ia romaneasca este descrisa pe mai multe basoreliefuri ca avand o vechime de mai bine de doua mii de ani.

Foarte multi specialisti insa considera ca ia traditionala reprezinta contributia tarii noastre la diversitatea imbracamintei europene, si chiar la diversitatea imbracamintei mondiale.

Ia nationala este o piesa vestimentara care poate fi purtata in tara noastra in zile de sarbatoare, dar poate fi purtata si in viata de zi cu zi. De-asemenea, putem sa mai precizam despre aceasta piesa de vestimentatie si ca poate fi suvenirul ideal ales de catre strainii care viziteaza Romania.

Cu siguranta exista multi straini care ne viziteaza tara si care la intoarcere, decat sa aleaga un magnet care cu siguranta nu va fi pastrat de catre cei dragi (satui sa primeasca de fiecare data un asemenea suvenir), aleg sa isi indrepte atentia spre o ie romaneasca.

Exista in clipa de fata branduri renumite din tara precum Iiana, care comercializeaza astfel de piese de vestimentatie, si trebuie sa recunoastem ca foarte multe femei cunoscute din Romania si in Romania aleg sa poarte ie nationala cumparata de aici.

Cine poate fi oare cel mai cunoscut nume care a purtat vreodata cu mandrie aceasta piesa vestimentara, pe care o putem alege de la Iiana? Cu siguranta Nadia Comaneci, care reprezinta fara doar si poate imaginea Romaniei cu mandrie si cu succes peste tot in lume.

Daca si cea mai cunoscuta sportiva din Romania, care a intrat in istoria gimnasticii prin rezultatele sale deosebite, cea care este denumita “Zeita de la Montreal”, poarta ia romaneasca achizitionata de aici, atunci nu putem decat sa spunem cu mandrie ca ia nationala este cea mai importanta piesa de vestimentatie din tara noastra.

Cu siguranta nimic nu poate fi mai frumos decat sa vedem imagini cu cea mai cunoscuta femeie care ne promoveaza tara in strainatate, si anume Nadia Comaneci, cea mai de succes sportiva din Romania din istorie, purtand o ie nationala de aici.

Asadar, tinand cont de faptul ca nume atat de importante, cunoscute la nivel mondial au ales sa poarte ia romaneasca in diferite situatii, este cat se poate de firesc ca acaesta piesa de vestimentatie este apreciata peste tot in lume, asa ca din acest motiv indemnam femeiele sa isi indrepte atentia spre Iiana, pentru a descoperi cele mai noi ii nationale romanesti.

0 Shares
You May Also Like