Semnificatia cadourilor de Craciun

0 Shares
0
0
0

Semnificatia cadourilor de Craciun
Sarbatorile de iarna reprezinta obiceiuri, traditii, sunt definite de impodobirea bradului, mirosul de portocala si de cozonac, preparate speciale si Mos Craciun. In timp, a devenit o traditie si alergatul dupa cadouri prin magazine cu produse specifice Craciunului.

De cele mai multe ori, din cauza numarului mare de cadouri pe care trebuie sa il cumpere de Craciun, oamenii alearga dupa cadouri ieftine si dragute care sa multumeasca pe oricine si care sa nu necesite nici investitii uriase.

Psihologii din America au analizat experientele pe care le traiesc oamenii cu ocazia Craciunului avand ca domeniu de interes nivelul de fericire.

Pe primul loc pentru majoritatea oamenilor cel mai fericit lucru a fost petrecerea timpului cu familia, pe locul doi s-au clasat activitatile religioase, urmate de tot ceea ce tine de traditii si obiceiuri, primirea cadourilor, implicarea in activitati caritabile si masa din ziua de Craciun.

Faptul ca de Craciun oamenii petrec foarte mult timp in familie sau sunt implicati in activitati religioase influenteaza starea lor de fericire. Psihologi subliniaza faptul ca darurile primite nu influenteaza decat foarte rar in mod substantial starea de spriti din timpul sarbatorilor de iarna. In concluzie, timpul pierdut si banii cheltuiti la cumparaturi nu aduc niciun plus starii de emotie si bucurie din timpul Craciunului.

Daca facem cadouri atunci trebuie sa tinem cont de cateva lucruri. In primul rand trebuie sa stiti ca darurile luate in graba sau la intamplare semnifica lipsa de interes si, in unele situatii, poate fi si lipsa de respect. Toate cadourile sunt insotite de mesajul celui care il ofera, sau cel putin asa ar trebui.

Fiecare cadou ar trebui sa fie oferit cu cele mai bune intentii si gestul ar trebui sa fie de bun augur. De multe ori in realitate lucrurile sunt diferite. De cele mai multe ori primim cadouri nefolositoare sau urate despre care este evident ca au fost oferite din obligatie.

Trebuie sa stiti si ca un cadou personalizat este mult mai apreciat si are rolul de a arata mai mult din stilul persoanei care il ofera si din personalitatea acesteia.

Chiar daca de Craciun suntem intr-o permanenta atmosfera de sarbatoare, strans legata de mirsoul de vin fiert cu scortisoara si de spiritul Craciunului, putem deveni rapid agitati si anxiosi atunci cand trebuie sa cumparam cadouri.

Ne dorim mereu sa gasim acel cadou perfect, care dupa multe cautari se transforma in cadoul potrivit si ne temem sa nu esuam sau sa ne facem de rusine. De fiecare data ne temem de reactia destinatarului care ar putea sa nu aprecieze cadoul oferit de noi.

Aceleasi probleme se pun si in cupluri. Pentru un cuplu cadoul perfect semnifica gradul de compatibilitate dintre cele doua persoane. Lucrurile au tendinta de a deveni complicate atunci cand darul oferit este total opusul a ceea ce isi dorea de fapt partenerul.

Sunt si multe persoane care ofera un cadou din pura placere de a darui. Aceste persoane adora pur si simplu sa ii faca pe cei din jur fericiti si multumiti. Pentru astfel de persoane sarbatorile de iarna sunt cea mai fericita perioada a anului si cea mai plina de activitati caritabile.

<center?

0 Shares
You May Also Like