Cum putem intretine usile din lemn?

0 Shares
0
0
0

Cum-putem-intretine-usile-din-lemnUsa este o carte de vizita in orice casa. Este ceea ce vad oamenii inainte de a ne intra in casa si de asemenea este si imaginea pe care o pastreaza in momentul in care pleaca.

Este important sa ingirjim bine usile si sa le ajutam totodata sa isi mentina si eleganta si aspectul placut. Sunt si cateva sfaturi pentru a intretine usile pe care le-am primit de la TGG-usi din lemn.

Stergeti usile sau tocurile aferente cu carpe curate, moi si cu solutii pentru curatat de tipul Pronto care sunt special facute pentru mobila. Va recomandam sa nu curatati sub nicio forma tocurile usilor si nici usile cu o cantitate foarte mare de apa sau cu alte solutii ce pot sa le deterioreze, si nici macar utilizand un lac pe baza de apa.

Repetati procesul cel putin o data la cateva luni tinand cont de gradul de expunere la factori de mediu. Desi produsele speciale care exista in comert sunt cele mai sigure si cele mai eficiente variante pentru a ingriji usile sunt si cateva trucuri populare ce pot sa fie testate.

Pentru lemnul care este ceruit se poate utiliza si un material textil imbibat in terebentina. Lemnul natural poate sa fie curatat cu solutii de sapun si apa ce se aplica pe suprafetele usilor utilizand perii sau carpe.

Cu toate acestea va recomandam sa aveti grija sa nu lasati apei timpul de a patrunde in lemn si de aceea va recomandam sa caltiti si sa uscati repede usa.

Pentru lemnul lacuit va recomandam sa utilizati produse speciale si apoi sa clatiti suprafetele cu apa rece si sa le lustruiti cu piele de caprioara pentru a le reda stralucirea. Petele sau urmele de degete pot sa fie inlaturate frecand bine suprafetele cu o bucata de cartof crud.

Intretinerea este un element estential in momentul in care vreti sa aveti o casa curata sau placuta sau daca vreti ca usile sa reziste mult mai mult timp, indiferent ca aveti o usa clasica ori moderna, sau ca este una scumpa ori ieftina, de lemn, cu lemn sau cu sticla, usa trebuie sa se pastreze in bune conditii si sa fie corect intretinuta.

In primul rand trebuie sa stiti si ce ar fi cazul sa evitati atat pe usile de lemn cat si pe cele metalice sau din MDF. Aceste substante au la baza clor care poate sa decoloreze.

Evitati si obiectele abrazive sau taioase in momentul in care curatati usile. Curatarea usilor este un aspect foarte important. Ele se curata tinand cont de materialele din care sunt facute usile. Pentru lemnul ceruit pot sa fie utilizate atat produse corespunzatoare pe care le gasiti in comert dar si variante casnice. Una din variante este si esenta de terebentina pentru a curata suprafete din lemn, fiind urmata ulterior de ceruire.

Daca pe aceaste suprafete de lemn apar pete albe acestea se indeparteaza utilizand o carpa cu ulei. Pentru lemnul dat cu lac va recomandam sa utilizati produse din comert. Usile facute din MDF sunt rezistente la umiditate in functie de materialul utilizand la finisare.

0 Shares
You May Also Like