Ce alegem, tableta, laptop sau desktop?

0 Shares
0
0
0

Ce alegem, tableta, laptop sau desktop?
In momentul in care ne hotaram ce echipamente ni se potrivesc cel mai bine, alegand intre o tableta, un laptop sau un desktop, ar trebui sa tinem cont de cateva aspecte importante.

Un prim factor care influenteaza in general decizia de cumparare este pretul. Un laptop este in general mai scump decat un calculator desktop care sa aiba si o configuratie similara.

Din fericire putem gasi un laptop refurbished care sa aiba o configuratie foarte buna si care sa aiba si un pret apropiat de echivalentul sau de tip desktop in special daca cel din urma va fi nou. De asemenea ar trebui sa tinem cont si de faptul ca piesele de schimb si componentele pentru un laptop sunt mai scumpe decat cele pentru desktop si uneori nu se gasesc componente de schimb.

Mobilitatea este un alt aspect de care este indicat sa se tina cont. in cazul in care calculatorul va fi cumparat doar pentru utilizarea office si va sta tot timpul in birou fara sa fie nevoie sa va deplasati cu el atunci este clar ca nu aveti nevoie de laptop.

Reparatiile, mentenanta si imbunatatirile costa mai mult in cazul unui laptop decat in cazul unui desktop. Iar daca vreti sa va ocupati personal de acest aspect atunci ar trebui sa stiti ca este destul de complicat sa va ocupati personal de mentenanta unui laptop.

Aspectul si dimensiunile sunt si ele foarte importante. Un desktop va fi asamblat in majoritatea cazurilor intr-o carcasa metalica si se va incadra ca si dimensiuni in anumite standarde.

De asemenea, pot fi si asamblate all in one, un exemplu in acest sensi fiind calculatoarele incorporate in monitoare cu dimensiuni foarte mari. Si in cazul laptopurilor dimensiunile difera si pot fi foarte mici si portabile sau modele gigant cu ecrane mai mari de 17 inch care nu vor avea nevoie de monitoare seprate.

In cazul in care stiti ca aveti obiceiul de a calatori mult, conteaza foarte mult greutatea si marimea laptopului. Modelele mici costa in general ceva mai mult decat cele care au dimensiuni standard si exista si o echilibrare intre dimensiunile mici si performanta sau capacitatea pe care o are laptopul. Un notebook ieftin si mic nu este capabil sa asigure performantele unui calculator de tip desktop standard.

Dar nu am spus inca nimic despre tablete nu? Tabletele pot sa para la indemana si sunt si populare sau cel putin au devenit populare in timp, dar nu se preteaza pentru office sau pentru o utilizare intensa. Acestea sunt foarte bune pentru navigare pe internet, pentru posta electronica sau pentru citit.

Inainte de a decide ce anume vi se potriveste cel mai bine e indicat sa va informati. Sunt destule publicatii pe internet scrise tocmai in acest scop, si acolo veti gasi si review-uri cu detalii despre diverse tipuri de echipamente IT, despre configuratiile pe care le au si despre asteptarile rezonabile pe care ar trebui sa le aveti de la acestea.

Cand faceti aceasta cercetare tineti cont si de bugetul pe care intentionati sa il alocati si de nevoile la care noul dispozitiv va trebui sa raspunda.

0 Shares
You May Also Like