Smartphone-urile din seria Samsung Galaxy Note

Smartphone-urile din seria Samsung Galaxy Note

0 Shares
0
0
0

Smartphone-urile din seria Samsung Galaxy NoteSamsung Galaxy Note este o serie de smartphone-uri cu sistem de operare Android de la Samsung, iar aceste modele sunt unele high-end. Au fost concepute in principal pentru activitati de pen-computing.

Toate modelele de Galaxy Note sunt livrate cu un stylus pen si au incorporat un senzor senzibil la presiune, Wacom Digitizer. De asemenea, toate modelele de Samsung Galaxy Note au capabilitati software orientate spre folosirea pixului electronic (pen-ului) si a device-urilor cu display-uri de marimi considerabile.

Aceste device-uri sunt excelente pentru multitasking, de exemplu. Daca esti in cautare de huse Samsung originale, intra pe Accesoriigsm.ro.

Telefoanele din seria Galaxy Note au fost considerate primele exemple comerciale de succes al asa numitului termen de “phablets”, adica niste hibrizi, telefoane-tableta. Aceasta poate fi considerata o clasa de smartphone ce are ecrane destul de mari, concepute pentru a se apropia de functionalitatea unei tablete stand-alone traditionale, dar cu beneficiile unui telefon.

Samsung a vandut mai bine de 50 de milioane de device-uri Galaxy Note intre Septembrie 2011 si Octombrie 2013. 10 milioane de unitati de Galaxy Note 3 au fost vandute doar in primele 2 luni, 30 de milioane din seria Galaxy Note 2 au urmat si peste 10 milioane de Galaxy Note simplu, la nivel global.

La IFA Berlin 2011, cei de la Samsung au anuntat originalul Galaxy Note. In timp ce unele surse media se indoiau de fiabilitatea acestui tip de device, din cauza display-ului de 5.3 inch (aproximativ 135 mm), ce era in acel moment un display considerat a fi foarte mare pentru un telefon mobil, modelul Galaxy Note a fost primit foarte bine de catre audienta, mai ales pentru functionalitatea excelenta a pen-ului, viteza procesorului dual-core de 1.4 Ghz si avantajele display-ului de marimi considerabile.

Galaxy Note a fost asadar, un rasunator succes comercial pentru Samsung. Lansat in Octombrie 2011, Samsung a anuntat deja in luna Decembrie a aceluiasi an, ca s-au vandut deja peste 1 milion de unitati. In Februarie 2012, Samsung a debutat cu o versiune de Galaxy Note ce prezenta suport LTE, iar pana in August 2012, Galaxy Note s-a vandut in peste 10 milioane de unitati in toata lumea.

Pe 29 Augutst 2012, tot la IFA Berlin, Samsung a dezvaluit succesorul lui Galaxy Note, Galaxy Note 2. Acest nou model, lansat in Septembrie 2012, beneficia de imbunatatiri aduse in principal zonei de hardware (avand de aceasta data un procesor cu performanta aproape dubla) si anume un quad core, precum si un display mai mare, de 5.5 inchi (140 mm), un stylus pen imbunatatit si un digitizer upgradat cu 1.024 niveluri de presiune a senzitivitatii pentru un input al pen-ului (pixului) mult mai precis.

Design-ul hardware era apropiat de cel al seriei Galaxy S III, dar prezenta noi facilitati asa cum ar fi gestica prin stylus-pen, multi tasking in split screen, functia Air View (ce permitea preview-ul unui anume tip de continut, prin deplasarea pen-ului deasupra ecranului) si alte noi capabilitati introduse si in Seria S III. Toate aceste modele au fost excelent primite de public.

0 Shares
You May Also Like