Sfaturi utile pentru utilizarea sculelor electrice in siguranta

Sfaturi utile pentru utilizarea sculelor electrice in siguranta

0 Shares
0
0
0

Sfaturi utile pentru utilizarea sculelor electrice in sigurantaPiesele mobile expuse ale sculelor electrice trebuie protejate. Curelele, rotile, arborii, scripetii, pinionii, axele, tamburii, volanele, lanturile sau alte parti ale echipamentului care se rotesc, balanseaza sau sunt in miscare trebuie protejate.

Trebuie asigurate aparatele de protectie, dupa caz, pentru a proteja operatorul si alte persoane de urmatoarele:

  • Punct de operare.
  • Puncte de prindere in functionare.
  • Piese rotative.
  • Piese in miscare si scantei.

Nu trebuie sa fie indepartate niciodata dispozitivele de protectie atunci cand se utilizeaza o unealta. Ferastraul circular  care are o lama mai mare de 2 inci (5,08 centimetri) in diametru trebuie sa fie echipat in orice moment cu dispozitive de protectie. Supraveghetorul superior trebuie sa acopere intreaga lama a ferastraului.

Un protector inferior retractabil trebuie sa acopere dintii ferastraului, cu exceptia cazului in care acesta intra in contact cu materialul de lucru. Protectia inferioara trebuie sa revina automat in pozitia de acoperire atunci cand scula este scoasa din materialul de lucru. Daca vrei scule de cea mai buna calitate poti merge la magazin Epinvest.

Urmatoarele scule electrice de mana trebuie sa fie echipate cu un comutator de presiune constanta sau un comutator care opreste alimentarea atunci cand presiunea este eliberata: burghie; tappers; suruburi de fixare orizontale, verticale si unghiulare cu roti cu diametrul mai mare de 2 inci (5,08 cm); slefuitoare de disc cu discuri mai mari de 2 inci (5.08 centimetri); masini de slefuit cu banda ferastraie cu piston; ferastraie de sabra, ferastraie de derulare si ferastraie  cu taisuri de lama mai mari de 1/4-inch (0,63 centimetri) latime; si alte instrumente similare.

Aceste instrumente pot fi, de asemenea, echipate cu un sistem de blocare, daca permite lucratorului sa inchida de asemenea comanda intr-o singura miscare folosind acelasi deget sau degete.

Urmatoarele scule electrice de mana trebuie sa fie echipate fie cu un comutator de control “on-off” pozitiv, cu un comutator de presiune constanta, fie cu un dispozitiv de blocare: discuri de slefuit cu discuri cu diametre mai mici sau egale cu 5 inci (5,08 cm) ; masini de macinat cu roti cu diametrul de 2 inci (5,08 cm) sau mai putin; masini de slefuit, masini de rindeluit, masini de tundere laminate, masini de frezat, foarfece si fierastraie; si ferastrau cu lama, sabot si discuri de taiere cu diametrul nominal de 1/4-inch (6,35 milimetri) sau mai putin. Se recomanda ca comutatorul de control al presiunii constante sa fie considerat dispozitivul preferat.

Alte scule electrice de mana, cum ar fi ferastraie circulare cu diametrul lamelor mai mare de 5.08 centimetri, ferastraie cu lant si unelte de percutie fara mijloace de mentinere a accesoriilor in siguranta, trebuie sa fie echipate cu un intrerupator de presiune constanta.

Angajatii care folosesc unelte electrice trebuie sa fie constienti de mai multe pericole. Printre cele mai grave pericole se numara arsurile si socurile electrice.

Socurile electrice, care pot duce la vatamari cum ar fi insuficienta cardiaca si arsurile, se numara printre pericolele majore asociate cu uneltele electrice. In anumite conditii, chiar si o cantitate mica de curent electric poate avea ca rezultat fibrilarea inimii si moartea. Un soc electric poate, de asemenea, sa determine utilizatorul sa cada de pe o scara sau o alta suprafata de lucru ridicata si sa fie ranit din cauza caderii.

0 Shares
You May Also Like