Tipuri de masini de tuns iarba

0 Shares
0
0
0

Indiferent ca ai o suprafata mare de pamant care este acoperita cu iarba sau ca ai doar o mica parcela, in ambele cazuri iti este necesara o masina de tuns iarba care sa fie capabila sa duca la bun sfarsit toata munca fara a intampina probleme de functionare.

In general, toate masinile de tuns iarba sunt usor de folosit, simplu de manevrat si dispun de fel si fel de functii care in mod evident te vor ajuta sa economisesti timp si efort.

Exista diferite tipuri de astfel de utilaje, astfel ca in functie de nevoi, in functie de preferinte si in functie de buget, poti opta pentru o masina de tuns iarba scumpa si foarte performanta, sau poti opta pentru masini de tuns iarba ieftine.

Ai putea ca atunci cand ai nevoie de o asemenea masina sa te orientezi spre o masina de tuns iarba electrica. Aceasta dispune de un motor alimentat electric, care trebuie sa fie conectat tot timpul la o sursa de energie electrica.

Se spune ca acestea sunt cele mai populare masini de tuns iarba, si totodata ca sunt si cele mai eficiente astfel de utilaje. Consumul lor de energie nu este unul foarte mare, si pot sa fie folosite atat pentru suprafete mici, cat si pentru suprafete medii sau chiar pentru suprafete mari.

Exista si masini de tuns iarba cu acumulatori. Aceste masini imbina o parte din caracteristicile unei masini electrice de tuns iarba si o parte din caracteristicile masinii pe benzina folosita in exact acelasi scop. Avantajul acestui utilaj este acela ca poate sa fie folosit oriunde, pentru ca nu este prevazut cu cablu la fel ca si o masina de tuns iarba electrica.

Aici trebuie sa precizam si faptul ca masina are un mare dezavantaj, si anume faptul ca acumulatorul se si descarca iar masina poate fi folosita doar atata timp cat acumulatorul este incarcat. Deci, dupa fiecare utilizare ar fi indicat ca masina sa fie pusa la incarcat pentru ca apoi sa nu existe surprize neplacute privind descarcarea acesteia.

Exista deasemenea masini de tuns iarba si gazonul pe benzina. Dupa cum si denumirea o spune, acestea au motorul alimentat cu benzina. Avantajul acestor utilaje este acela ca pot fi folosite oriunde, iar motorul lor este mai puternic decat motorul electric sau decat cel cu acumulator.

Aceste utilaje sunt extrem de fiabile si pot sa fie folosite perioade de timp indelungate, insa au nevoie de mai multa mentenanta decat celelalte utilaje.

Exista apoi masini de tuns iarba manuale. Acestea nu au motor, nu consuma electricitate, nu consuma combustibil, ci sunt puse in utilizare de forta fizica.

O asemenea unealta are avantajul de a nu polua, este silentioasa, fiabila, foarte sigura si nu are un pret mare. Dezavantajul este acela ca nu poate tunde iarba mai mare decat inaltimea masinariei. Deasemenea latimea de taiere este foarte mica.

Ei bine, acestea sunt tipurile de masini de tuns iarba ideale pentru o curte. Pentru suprafete mai mari, ideale ar fi tractorasele pentru tuns iarba si gazonul.

0 Shares
You May Also Like