Prezentare porti batante si porti culisante

Prezentare porti batante si porti culisante

118 Shares
0
0
118

Prezentare porti batante si porti culisantePorti batante

Portile Swing care mai sunt cunoscute si sub denumirea de porti batante, sunt foarte frecvente si sunt potrivite pentru utilizarea in locatii rezidentiale. Desi pot diferi in functie de marimea si materialele folosite, toate se misca printr-un arc, de obicei 90 de grade, pentru a se deschide si a inchide.

Factorul principal intre portile swing-uri este calitatea balamalelor portilor si modul in care greutatea este distribuita pe aceste balamale. Un alt punct de vedere al portilor swing-uri este postul de sustinere si cat de bine este ancorat in pamant.

Greutatea portii atunci cand se deplaseaza prin arcul de 90 de grade va crea stres pe post si daca nu este bine ancorata, va fi rasucite sau indoite. Portiile de tip swing nu sunt de obicei rapide si din mai multe motive si de obicei nu sunt folosite in aplicatii cu ciclu mare. Folosind leaganele DUAL puteti scurta timpul de deschidere si tot ceea ce acopera latimile mai mari ale drumurilor decat poate acoperi o poarta.

Exista de obicei 2 metode standard pentru a deschide porti swing. Primul este operatorul de montare pe placute cu brate articulate. Cel de-al doilea este dispozitivul de actionare liniar montat pe post sau pilon. Hanging swing porti se poate face cu diferite tipuri de balamale.

Cu cat este mai mare poarta, cu atat mai robust trebuie sa fie balamalele. Portile vor suspenda, de obicei, stalpii de 4 “sau 6” patrbiti in stalpi din beton sau din caramida greu sau din caramida.

Toate portile basculante sunt obligate sa respecte si sa fie instalate conform standardelor UL 325 si ASTM F2200 pentru specificatiile usii si criteriile de instalare. Nerespectarea acestor coduri expune apropierea pietonilor de rani sau chiar de deces. Proprietarul, instalatorul sau orice persoana implicata in poarta sau intretinerea acesteia poate fi responsabila in caz de accidentare.

Asadar, acestea sunt cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasteti despre automatizari porti batante. Exista insa si porti automate culisante spre care va puteti indrepta atentia, asa ca haideti sa vedem despre ce este vorba.

Porti culisante

Exista trei tipuri comune de porti:

ROLLERUL CANTILEVER: Acesta este un panou complet de poarta, cu o sectiune de coada care este de obicei jumatate din lungimea deschiderii portii (latimea drumului), adica o poarta de 20 ‘va avea o coada de 10’.

Exista 4 role pentru sustinerea portii. Aceasta poarta de culisare nu este ghidata de cilindri de-a lungul unei piste de sol. In schimb, poarta de consola este deplasata lateral si inapoi prin intermediul camioanelor de rulare sau a rolelor montate pe posturile de poarta.

Portile din glisiere utilizeaza o grinda de sustinere pentru a sustine o pista inchisa. Un panou de poarta (de obicei, din aluminiu pentru greutate mai usoara si aspect mai bun) este atarnat de pe linia de sus, pentru a rula inainte si inapoi, deschiderea si inchiderea.

Un avantaj al unei porti de glisare este ca necesita mai putin spatiu pentru a deschide / aluneca panoul de poarta (nu este nevoie de contrabalansare). Un dezavantaj este ca inaltimea unui fascicul de acoperis va crea o restrictie de deasupra capului – de obicei la o inaltime de aproximativ 16 picioare

V-TRACK (Rolling): Poarta V-Tracks se instaleaza in mod normal numai in zonele cu temperaturi ridicate in care nu se zapada. Poarta merge de-a lungul unei bucati de unghi inversat fixat pe beton ca o sina. Exista roti V-Trackate care ataseaza tot partea inferioara a portii, permitandu-i sa se roteasca inainte si inapoi. Acest tip de poarta necesita doar o sectiune extinsa mica pentru ca operatorul sa stea si sa opereze panoul de poarta.

Exista si alte optiuni pentru poarta slide, dar majoritatea sunt situatii de securitate mai inalte si de multe ori personalizate pentru proiect.

Toate portile de glisare sunt obligate sa respecte si sa fie instalate conform standardelor UL 325 si ASTM F2200 pentru specificatiile usii si criteriile de instalare. Nerespectarea acestor coduri expune apropierea pietonilor de rani sau chiar de deces. Proprietarul, instalatorul sau orice persoana implicata intretinerea acesteia poate fi responsabila in caz de accidentare.

118 Shares
You May Also Like