Pasi de urmat in cazul unui divort cu copii

0 Shares
0
0
0

Un divort nu este o bucurie pentru nimeni. Deci in sinea unora poate parea ca prin aceasta scapa de corvoada convietuirii cu un sot pentru care nu mai exista niciun fel de sentimente, in realitate, orice divort reprezinta un imens consum de energii. Nu in ultimul rand, daca ai ales divort in instanta, iar in timpul casatoriei au rezultat si copii, atunci lucrurile se complica putin.

Insa, asa cum orice problema are o rezolvare, tot asa, un avocat divort iti va arata calea de urmat in cazul unui divort cu copii. E drept, daca in cazul divorturilor fara copii lucrurile se transeaza rapid, eventual cu unele discutii pe partea de partaj, in cazul divortului cu copii lucrurile pot lua intorsaturi neasteptate.

Trateaza subiectul cu delicatete

Primul lucru pe care il au de facut parintii in acest caz este sa discute intre ei si, mai apoi, cu copiii. Aceasta prin prisma faptului ca, de multe ori, se pierde din vedere interesul copilului, fiecare dintre soti incercand sa isi urmareasca interesul propriu. In realitate insa, orice instanta va pune in prim plan interesul superior al copilului.

Probabil ca vei auzi aceasta sintagma la mai multe persoane pe parcursul procesului de divort, insa folosirea ei nu este deloc nejustificata. Caci, daca sotii putem spune ca pot trece mai greu sau mai usor peste un divort, copiii sunt de obicei victime colaterale, nevinovate, in tot acest razboi.

Din acest punct de vedere, problemele de acest gen trebuie tratate cu delicatete, astfel incat copiii sa nu aiba de suferit. Perspectiva ca mama si tatal sa traiasca separati trebuie explicata copiilor in cel mai delicat mod cu putinta, de regula de parinti si mai apoi cu sprijinul unui avocat divort, astfel incat acestia sa nu fie luati pe nepregatite de momentul divortului si de procesul ce va urma.

Caci, am uitat sa precizam, in cazul copiilor minori audierea lor de catre judecatori este obligatorie, mai ales daca acestia au zece ani impliniti. Nu trebuie sa va ingrijorati insa de acest lucru.

In cazul in care nu sunt probleme deosebite in cuplu, audierea copilului ca fi una care nu va intra in detalii familiale. Sunt insa cazuri in care copiii sunt supusi la audieri mai ample, de natura sa constate eventuale abuzuri sau rele tratamente din partea parintilor.

De asemenea, pot avea loc anchete de natura sociala, pentru a stabili termenii custodiei. Chiar si asa, anchete sociale se fac pentru stabilirea domiciliului copiilor. In acest caz, organele abilitate vor constata daca sunt intrunite conditii optime de locuit pentru copii, pentru a le asigura ingrijirea necesara si conditii pentru invatat.

0 Shares
You May Also Like