Cum alegi cea mai potrivita piscina

0 Shares
0
0
0

Piscinele au cunoscut un succes imens in ultimii ani, datorita avantajelor pe care le au. Cumpararea unei piscine private are numeroase beneficii pentru sanatate si nu numai. Piscinele private reprezinta in totalitate relaxare si odihna petrecute in conditii optime de igiena si intimitate, totul la tine acasa. Totusi, cum alegi cea amai potrivita piscina?

Primul criteriu in alegerea piscinei potrivite este cu siguranta bugetul. Acesta reprezinta suma pe care esti dispus sa o aloci piscinei si intretinerii ei. In afara de achizitionarea piscinei, intretinerea si curatarea ei implica costuri suplimentare, dar in acest fel iti asiguri igiena optima.

Piscinele pot fi de trei tipuri, respectiv:

  • Ingropate – se face o instalare permanenta ce asigura longevitatea acesteia. Piscinele ingropate sunt cele mai stabile si se integreaza perfect pe teren. Aceste tipuri arata foarte bine, dar daca va doriti o suprafata mare de innot, puteti opta pentru piscinele semi-ingropate.
  • Semi-ingropate – se adapteaza oricarui tip de teren si sunt la fel de solide ca si cele ingropate. Piscinele de acest tip sunt destinate terenurilor in panta sau denivelate, cu implicarea unor costuri foarte mici. Chiar daca snt jumatate ingropate si jumatate in afara solului, piscinele semi-sapate arata extrem de bine si se pot accesoriza cu scari de diferite tipuri care sa ofere un aspect si mai placut.
  • Piscinele in afara solului – usor de utilizat si de transportat. Acestea pot fi instalate mai usor decat cele precedente, doar ca durabilitatea lor nu este atat de extinsa, asadar daca va doriti modificarea aspectului gradinii, optati pentru piscinele ingropate sau semi-ingropate.

Un alt criteriu in alegerea piscinei potrivite este marimea acesteia. Daca va doriti o investitie de lunga durata, va trebui sa stiti si ce tip de activitati veti face in piscina pe care o alegi. Piscinele pot fi pentru inot (antrenament), sau pentru relaxare. Poti alege intre piscinele a caror marime este standard, aproximativ 32 m2, mini piscine cu o marime de sub 10 m2 sau cele destinate inotului, a caror lungime depaseste 10m.

Forma piscinei este un alt aspect important pentru a alege piscina potrivita. Modelele se aleg in functie de preferinte si de disponibilitatea spatiului unde aceasta va fi amplasata.

  • Piscina dreptunghiulara
  • Piscina ovala
  • Piscina rotunda
  • Piscina octohgonala

Fiecare dintre aceste tipuri arata diferit, astfel ca va fi nevoie sa analizezi spatiul unde va fi amplasata si libertatea de miscare pentru instalarea si folosirea acesteia.

Adancimea si fundul piscinei se aleg  in functie de utilizare. Activitatile destinate piscinei si persoanelor care o folosesc reprezinta criterii de alegere al adancimii si al fundului.

Astfel, puteti alege intre:

  • Funduri pentru activitatile ce implica jocuri, inot, persoane a caror inaltime este diferita – plat de 1.20m, curbat de la 1.20 la 1.80.
  • Funduri pentru activitate sportiva – adancime de la 1.20 la 2.40

Scarile pentru piscine sunt vazute ca si accesorii optionale, dar in realitate ele fac accesul intre mediul uscat si cel umed. Acestea trebuie alese pentru siguranta celor care folosesc piscina, asadar trebuie sa fie in acelasi timp sigure si confortabile.

0 Shares
You May Also Like