Ce inseamna CRM si cum iti poate el influenta afacerea de livrari la domiciliu

0 Shares
0
0
0

Principiile unei afaceri de succes in ziua de azi nu se mai bazeaza doar pe identificarea pietelor de desfacere si a produselor pentru aceasta. In ziua de astazi, lucrurile sunt mult mai simple. Traim intr-o piata globala, in care fiecare comunitate are nevoile ei specifice, unele dintre ele deja cunoscute.

Iar nevoia de a manca nu dispare niciodata, astfel ca piata de livrari de mancare la domiciliu este una in continua expansiune. Iar odata cu cresterea economica, dar si cu ritmul tot mai alert in care traiesc oamenii, incepand de la lucratorii in marile corporatii, pana la muncitorii de pe santiere, cu totii ne-am schimbat modul in care luam masa.

Practic, toate aceste categorii au nevoie de o pauza de masa, in care aceasta sa le fie servita intr-un mod rapid, curat si fara prea mare cheltuiala. Iar singurul mod in care acest lucru poate fi onorat este prin intermediul serviciilor de food delivery sau de catering.

Prin urmare, asistam la o expansiune a site-urilor care fac livrari la domiciliu, crescand zi de zi concurenta in acest domeniu. Ce face insa diferenta intre aceste site-uri de livrari? Cum poti sa iti cresti volumul de vanzari fara sa investesti nici in linia de productie si nici macar in flota de vanzari? Un soft catering, cu implementarea unui sistem CRM, spre exemplu, pot veni in sprijinul tau mai mult decat crezi.

Cunoasterea nevoilor clientilor, extrem de importanta

Avand in vedere concurenta de pe piata, un rol foarte important in cresterea afacerii tale de livrari de mancare este recomandarea clientilor. Pana nu demult, aceasta se facea prin viu grai, din auzite.

Astazi insa, lucrurile sunt mult mai simple. Ai cumparat un produs de pe un site, indiferent ca este un gadget sau ceva de mancare, iar daca nu-ti place, scrii un comentariu negativ sau dai o recenzie proasta, de o singura stea, pe site-ul de vanzari.

Iar efectul este cel al bulgarelui de zapada. Atunci cand review-urile sunt pozitive afacerile cresc sau, in caz contrar, se pot prabusi. Pentru a contracara toate aceste probleme si a-ti imbunatati relatia cu clientii, ai la dispozitie sisteme CRM, in traducere libera – managementul relatiei cu clientii.

Un bun plan CRM pentru segmentul de catering are in vedere in primul rand o mai buna gestionare a procesului de livrare. In acest sens, vei avea o evidenta clara a statusului comenzilor de la clienti, incepand de la preluarea online si pana la livrarea acesteia la domiciliu sau la sediul companiilor.

Practic, administratorul unei platforme CRM are in permanenta acces la date despre traseele de livrare si locul in care se afla fiecare agent, cu ajutorul unui sistem de localizare GPS incorporat. Nu in ultimul rand, poti avea informatii inclusiv de la locul de procesare si ambalare a comenzilor, astfel incat sa poti estima cat mai exact timpii de livrare catre client.

Si, ce este mai important, vei avea la dispozitie o baza de date a clientilor, cu respectarea tuturor normelor privind GDPR.

0 Shares
You May Also Like