De ce e cool sa fii fotograf?

0 Shares
0
0
0

Fotografiile de nunta sunt un subiect foarte discutat urmarit in cadrul unui astfel de eveniment. Daca nu credeti, data viitoare cand participati la o nunta, puteti sa intrebati. Aproape toata lumea ia parte la detaliile unei nunti, de la cerutul miresei si pana la primul dans, ori chiar tortul miresei. E adevarat insa, ca nu toti invitatii fac poze cu un aparat profesionist, cei mai multi folosesc telefonul mobil sau un aparat foto DSLR.

Sunt insa si multi dintre invitati care prefer sa ia realmente parte la acel eveniment fericit. Adevaratele poze de nunta sunt acelea pe care le face un fotograf profesionist iasi, cu experienta in acest domeniu, si nu e atat de usor cum pare, nici chiar atat de fascinant (poate pentru unii). Totusi exista cateva motive pentru care e destul de grozav sa fi fotograf de nunta.

  1. Esti parte din ziua speciala a cuiva.

Nunta este un eveniment deosebit de special din viata celor mai multi oameni. Incarcata cu emotie si invitati care isi pun deoparte prejudecatile si neintelegerile (mare parte), sarbatoresc impreuna ca o familie. Fiind inconjurat de dragoste, caldura sufleteasca si intelegere, e ceva destul de placut.

Privirea aceea a mamei putin incetosata cand isi vede baiatul, mare, barbat acum, gata sa-si intemeieze o familie, clipa cand tatal reaalizeaza ca fetita lui, nu mai e asa mica, primul sarut al cuplului ca si sot si sotie!

Un fotograf de nunta este si un romantic, care ia parte la emotiile din jur si ii face placere sa fie acolo in aceasta zi. Mereu se intampla ceva la fiecare nunta, iar ziua ti-o petreci de cele mai multe ori cu mult zambet, nerabdare, anticipare si multe moment dedicate clientilor tai.

  1. Fotografiile de nunta sunt mai mult decat simple fotografii.

Ca si fotograf de nunta, e necesar sa porti mai multe modele de palarii in timpul unei astfel de zile. Lucrezi cu mai multe stiluri de fotografii, portrete de familie, detalii din mediul ambiental, mancare si flori, poze instantanee.

De asemenea, iti folosesti niste abilitati mai delicate, cum ar fi, cladirea unor relatii, suport emotional, coordonarea unei familii, gasirea unor solutii rapide, relaxarea unor nervi intinsi la maxim. Uneori domnisoarele de onoare nu ajung la timp, mireasa nu-si gaseste pantofii, o multime de lucruri se intampla in acelasi timp. Devii, ca fotograf de nunta un om, care face mai multe lucruri concomitent.

  1. Iti vei dezvolta cateva abilitati tehnice

E mult mai mult in spatele unui click facut de fotograful de nunta. E nevoie de setarile de lumina, aranjament, tema…Acestea sunt esentiale in realizarea unor fotografii de nunta reusite. Astfel sunt evenimente unde ai lumina, locatia si cuplul ideale, alteori toate sunt date peste cap.

Sunt evenimente unde nu poti fotografia afara, fiindca vremea e urata, in interior e o lumina difuza pe care trebuie sa o amplifici artificial, si deseori nu iti permiti luxul sa analizezi toate detaliile ori toti factorii.

In timpul unei nunti, totul se intampla repede, si trebuie ca tu sa reactionezi indifferent de context. La un astfel de eveniment e nevoie sa fii functional si fizic si psihic ti implicat 100%. O astfel de zit e intareste pe toate planurile si capeti mult mai multa incredere in tine.

  1. Vei recunoaste momentele povestilor imprimate in poze mult mai bine

Nuntile sunt un cufar plin de amintiri si povesti tesute intr-o singura zi. In timp ce fotografiezi un astfel de eveniment, vei invata sa recunosti o poveste cu personaje, emotii, actiune, chiar si costume. Tot ce ai nevoie e sa fii vigilent.

Un schimb de priviri intre tatal miresei si fiica sa, o mireasa citind o scrisoare de la mire, o mama care-I aranjeaza voalul fiicei sale, un dans intre mama si fiu, cateva povesti deosebite pe care le poti observa la un astfel de eveniment. Capturand aceste imagini de-a lungul zilei, te va ajuta sa intelegi mai bine arta nararii vizuale si cata profunzime ascunde o fotografie. Unele emana emotie pura, altele fura zambetele oricui.

  1. Vei construi relatii in cadrul patronatului

Industria nuntilor cuprinde numerosi comercianti talentati dar si foarte creativi. Un fotograf care participa la nunta este o persoana foarte importanta, care-si aduce o contributie enorma la reusita evenimentului. Cei mai multi furnizori cauta un astfel de fotograf, nu doar ca sa surprinda cuplul si produsele lor, dar si sa aiba un portofoliu realizat de fotografi profesionisti.

Daca esti amabil cu furnizorii, cu siguranta iti vei face prieteni pe viata. Acesti oameni stiu despre ceea ce inseamna sa organizezi un astfel de eveniment, sa lucrezi contra timp, sub presiune, sa-ti ajuti colegul de bransa, fiind o sursa de sfaturi si suport.

  1. Programul tau va fi flexibil (in majoritatea timpului

In cele mai multe tari, nunsile sunt de sezon. Asta inseamna ca in unele luni ale anului, vei fi foarte ocupat. Iar in altele nu prea. Astfel, poti numi asta ca o pauza de la fotografii, dart e poti concentra pe alte aspect ale afacerii tale, cum ar fi marketing-ul sau networking-ul. De asemenea iti permite sa ai si o viata personala, o familie implinita.

  1. Vei avea un portofoliu de fotografii diversificat

Daca esti in bransa de ceva vreme, vei sti ca industria este competitiva. Fotografia este un domeniu in care oamenii intra cu usurinta, mai ales pentru ca au la dispozitie cursuri online, si aparatele foto devin mai accesibile ca pret.

In cazul in care isi faci treaba bine ca si fotograf de nunta, acel cuplu va apela la tine si cu ocazia altor evenimente, cum ar fi cele de la un botez, aniversari, si te vor recomanda si prietenilor lor. Si cu siguranta te vor numi prietnul lor.

  1. Iti vei extinde repertoriul cultural

Faptul ca partici la un eveniment atat de important cum e nunta, vei lua parte la tot ce implica aceasta, traditii si obiceiuri specifice. Vei cunoaste astfel oameni din diverse cultura, religii etnii, vei putea interactiona cu tot ceea ce presupune apartenenta lor la acea civilizatie. Nu uita ca mereu ai cate ceva de invatat. Daca accepti provocarea de a fi un fotograf de calatorii va fi dificil, dar va fi foarte interesant si te vei allege cu aventura vietii tale.

  1. Munca ta poate avea un impact semnificativ

Daca scoti toate elementele superficiale pentru un moment, vei sti despre ce este fotografia de nunta.Este o ocazie unica pentru a surprinde o zi importanta din viata cuiva, si sa le faci cadou, acest moment incremenit in timp, pentru totdeauna.

Cu siguranta ai rasfoit de nenumarate ori albumele bunicilor, ori ale parintilor, si ti-ai imaginat ca retraiesti aceleasi emotii surprinse in acele poze. Astfel, albumele create de tine, devin comori nepretuite, care vor fi transmise din generatie in generatie.

0 Shares
You May Also Like