Cum trebuie pregatit un santier de munca?

0 Shares
0
0
0

Cum trebuie pregatit un santier de munca?Cei care locuiesc in orasul Cluj si in imprejurimi, cand vor sa construiasca, de obicei cauta sa apeleze la o firma de constructii Cluj pentru a cere ajutor in astfel de situatii. E si normal sa cauti firme din apropierea ta, insa, asta nu inseamna ca o firma de constructii Cluj nu ar putea executa lucrari si in alte judete, daca este solicitata.

Daca vrei sa apelezi la o firma de constructii care are muncitori profesionisti, ia legatura cu cei de pe www.dkrconstruct.ro. Ei iti vor oferi cele mai bune servicii de acest gen. Pentru mai multe informatii, dar si pentru a vedea fotografii cu lucrarile executate de ei, intra pe site.

Nu poti lucra in constructii pur si simplu. Ca sa incepi lucrarea pe un santier, seful de echipa trebuie sa fie pregatit, iar muncitorii trebuie sa fie instruiti in privinta anumitor aspecte.

In primul rand, fiecare muncitor trebuie sa aiba in vedere faptul ca exista o politica a santierului care trebuie cunoscuta si bineinteles respectata. Aceasta politica este stabilita de catre seful de santier. Ea are in vedere in mod special regulile de securitate in munca, reguli extrem de importante pentru lucrul in astfel de medii.

Un alt aspect important tine de protejarea oamenilor care nu au legatura cu santierul in lucru, fapt pentru care de jur – imprejurul santierului trebuie sa existe un gard cu o inaltime de cel putin 2m, care are rol de protectie. Orice echipa ar trebui sa fie responsabila in privinta acestui aspect, deoarece este importanta siguranta tuturor persoanelor, atat a celor din interiorul santierului, cat si a celor din exterior.

Muncitorii de pe santiere trebuie sa aiba in vedere, de asemenea, luarea scarilor sau blocarea treptelor la sfarsitul zilei de munca. Acest lucru se face pentru evitarea unor pericole care pot aparea.

Cand vorbim de munca pe santier, un alt aspect important il reprezinta eliberarea cailor de acces. Orice muncitor trebuie sa circule in siguranta pe santier. La fel trebuie suficient spatiu astfel incat si utilajele sa circule in siguranta. Caile de acces trebuie lasate mereu libere pentru a nu exista incidente neplacute.

Pe santiere trebuie acordata o grija aparte marginilor deschise de la care exista un risc de cadere de la mai mult de 2m. Aceasta grija se manifesta prin protejarea acestor zone. De asemenea, trebuie protejate si gaurile sau deschiderile, astfel incat accidentele de munca ce pot fi cauzate de acestea sa fie evitate.

O atentie deosebita trebuie acordata cuielor care pot iesi afara din scanduri. Acestea trebuie sa nu fie asezate in asa fel incat sa puna in pericol sanatatea muncitorilor de pe santiere.

Lumina de pe santierele in lucru este un alt aspect important. Ea trebuie asigurata in asa fel incat sa fie suficienta daca se lucreaza dupa lasarea serii.

Incheiem prin a aminti faptul ca santierul de lucru trebuie mentinut curat si ordonat, materialele si utilajele trebuie pastrate la locul lor, in spatii sigure si gunoiul de pe santier trebuie colectat in spatii special amenajate.

Dezordinea si haosul de pe santier pot spune multe despre o echipa de muncitori, fapt pentru care nu trebuie trecute cu vederea.

0 Shares
You May Also Like