Cum se alege costumul de botez pentru bebelusi?

Cum se alege costumul de botez pentru bebelusi?

0 Shares
0
0
0

Cum se alege costumul de botez pentru bebelusi?Probabil pare o misiune simpla la prima vedere, insa alegerea unui costum botez reprezinta o adevarata provocare pentru parinti, asa ca in urmatoarele randuri vom vedea care sunt cele mai importante detalii de care trebuie sa tina cont parintii pentru a face cea mai buna alegere.

Stilul costumului

In trecut, nu existau foarte multe stiluri de costume botez, asa ca misiunea parintilor era una foarte simpla. Acestia alegeau primul costum pe care il intalneau si rezolvau problema. In prezent se pot gasi costume traditionale pentru botez, asa ca acest stil de costum poate reprezenta o optiune.

Exista deasemenea costume moderne de botez, asa ca parintii moderni cu siguranta isi vor indrepta atentia spre un astfel de costum. Pentru unii parinti conteaza foarte mult traditia familiei, asa ca acestia aleg sa isi boteze printisorii in costumele in care au fost crestinati tatii lor sau fratiorii mai mari ai acestora.

In functie de gusturile parintilor, acestia isi pot indrepta atentia spre diferite costume, unele fiind mai simple, altele fiind mai elaborate.

Culoare

Un alt aspect foarte important pe care trebuie sa il aiba in vedere parintii care cauta un costum pentru botezul baietelului lor este culoarea. Conform traditiei crestine, parintii ar fi indicat sa isi indrepte atentia spre un costum de culoare alba pentru ceremonia de botez a copiilor lor, insa nu exista o lege scrisa privind aceasta traditie.

Parintii care sunt mai religiosi sau care pun pret pe traditie, urmeaza aceasta regula nescrisa, insa exista si multi parinti moderni, care isi indreapta atentia spre costume botez pentru bebelusii lor in functie de preferintele personale sau in functie de recomandarile nasilor, insa vor alege de fiecare data culori deschise.

Haine fixe sau haine largi?

Cel mai probabil, parinti icare cauta costume pentru botezul bebelusilor se intreaba daca este indicat sa aleaga un costum fix sau unul care sa fie mai lejer. Ei bine, cei mici nu stiu sa transmita faptul ca nu se simt confortabil in costumul purtat, asa ca din acest motiv ar fi indicat ca parintii sa opteze pentru cun costum cat mai lejer.

Material

Un alt detaliu foarte important pe care trebuie sa il aiba in vedere parintii atunci cand cauta un costum botez, este calitatea materialului din care este confectionat costumul. Acestia pot sa isi indrepte de exemplu atentia spre un costumas din matase, care isi va pastra forma.

Exista insa si parinti care indragesc mai mult bumbacul, acesta fiind si mai moale dar si mai confortabil decat matasea. In plus, un costumas din bumbac ofera un toc casual si o eleganta aparte.

Detalii

Detaliile conteaza foarte mult atunci cand vine vorba despre alegerea unui costumas pentru botez, iar parintii vor tine cont de nasturi, de broderii sau de alte accesorii care vor scoate in evidenta piesa vestimentara.

Magazin

Nu in ultimul rand, magazinul de unde este ales costumul conteaza foarte mult. Cei mai multi parinti opteaza pentru Botez de Poveste, un magazin online care comercializeaza atat haine pentru botez, cat si trusouri botez, lumanari, sau alte produse.

In plus, toate produsele comercializate de catre acest magazin sunt de cea mai buna calitate.

Asadar, in mare parte cam acestea sunt cele mai importante detalii de care trebuie sa tina cont parintii care cauta un costum botez pentru baietii lor.

0 Shares
You May Also Like