Ce trebuie sa stiti in legatura cu implanturile dentare?

0 Shares
0
0
0

Ce trebuie sa stiti in legatura cu implanturile dentare?In prezent, exista o multime de persoane care evita sa zambeasca datorita faptului ca au dinti lipsa si nu isi doresc ca acest lucru sa fie vizibil. Exista deasemenea multe persoane care nu au dinti lipsa inca, insa care au dantura intr-o stare nu tocmai perfecta, asa ca evita sa zambeasca in public din acest motiv.

Pentru persoanele care se afla in aceasta situatie, Badea Implant Cluj Napoca poate reprezenta solutia ideala, pentru ca aici, toti cei care nu au dantura perfecta, pot opta pentru implanturi dentare.

Dat fiind faptul ca in ultimul timp din ce in ce mai multe persoane opteaza pentru asemenea implanturi, vom discuta in cele ce urmeaza despre implanturi dentare si vom vedea ce sunt acestea si care sunt beneficiile lor.

Implanturile dentare sunt radacini dentare artificiale utilizate pentru a sustine o restaurare a unui dinte sau a mai multor dinti lipsa, ajutand la stoparea sau prevenirea pierderii osoase a maxilarului. Procedura de implantare este clasificata ca o forma de stomatologie protetica (inlocuire artificiala), dar este de asemenea considerata o forma de stomatologie cosmetica.

Dentistii si pacientii prefera implanturile dentare pentru inlocuirea dintilor lipsa. Implanturile sunt mici stalpi de titan pe care dentistii ii vor aseza in clavicula in locul portiunii de radacina a dintilor lipsa. Titanul este biocompatibil, ceea ce inseamna ca, intr-o perioada de cateva luni dupa plasare, implanturile se leaga cu osul dvs. pentru a deveni o ancora solida pentru inlocuirea care merge pe partea de sus.

Dupa ce plasarea implantului este completa si zona sa vindecat, pacientii vor fi nevoiti sa treaca din nou pragul cabinetului de stomatologie, pentru a finaliza faza de restaurare.

In cazul in care se inlocuieste un singur dinte, restaurarea este adesea o coroana dentara, pe care specialistii o proiecteaza in asa fel in cat aceasta sa arate exact ca si dintii naturali din jur. Pentru cativa dinti lipsa insa, care se afla in rand, nici macar cei mai renumiti medici dentisti nu pot face potriviri pentru o punte dentara. In cazul in care persoanele care isi doresc implanturi dentare au mai multi dinti lipsa, atunci cel mai probabil medicii dentisti le vor recomanda acestora protezele protejate cu implant.

Beneficiile implanturilor dentare

  • Implanturile dentare reprezinta o metoda de inlocuire permanenta pentru dintii lipsa;
  • Veti putea vedea si totodata veti putea simti ca implanturile functioneaza ca dintii naturali;
  • Implanturile dentare sunt o alternativa excelenta la protezele inconfortabile si necorespunzatoare;
  • Ingrijirea implanturilor ar face dintii tai sa para naturali;
  • Cu grija buna, implanturile pot dura o viata.

Asadar, dupa cum precizam si in introducerea articolului, exista o multime de situatii in care anumite persoane nu se pot mandri ca au o dantura perfecta, iar din acest motiv evita sa zambeasca in public.

Din fericire insa, implanturile dentare despre care am discutat in acest articol si care pot fi efectuate la Badea Implant Cluj Napoca, le ofera persoanelor aflate in aceasta situatie, posibilitatea de a avea dantura perfecta si de a putea zambi in orice situatie.

0 Shares
You May Also Like