Cum poate fi utilizat smartphone-ul in activitati culinare?

0 Shares
0
0
0

Cum poate fi utilizat smartphone-ul in activitati culinare?
Incredibil, dar cat se poate de adevarat si de util, utilizarea telefoanelor smartphone s-a extins si in domeniul culinar. Nu poti sa-l folosesti drept tocator sau mixer, dar datorita suportului tehnic, permite utilizarea numeroaselor aplicatii care ar putea fi de ajutor la gatit.

Chiar si aplicatia pentru muzica reprezinta un instrument util in bucatarie, iar gatitul poate fi o activitate mai mult distractiva decat necesara datorita acestui faptul. In acest sens, diversele accesorii iPhone disponibile pe http://www.magazingsm.ro/accesorii-iphone-30 va pot valorifica experienta in bucatarie.

In cazul in care ai gatit un fel de mancare complex, mai ales in contextul unei petreceri mari, ai observat, probabil, ca timingul vine mai presus de toate. Din pacate, este un numar limitat de timere pentru bucatarie, in general cele de microunde, cuptor si timer-ul pentru fierberea oului. Pe de alta parte, un smartphone poate avea oricat de multe timere, iar diversitatea lor este considerabila.

Exista chiar si timere setate pe specialitati, cum este cel presupus de aplicatia Kitchen Timers, care este gratuita. Bineinteles, acest volum de munca poate epuiza rapid bateria unui smartphone, dar, datorita unor accesorii iPhone valabile, precum un incarcator portabil, operabilitatea lui este nelimitata.

Din pacate, pentru o furnizare nelimitata de timere se percepe o taxa, ceea ce este si normal, de altfel. Dezvoltatorii limiteaza numarul de timere pe care le poti folosi intr-o aplicatie gratuita, pentru a-l face nelimitat in varianta platita.

Capacitatea de a folosi timere nelimitat presupune faptul ca toate felurile de mancare poti fi pregatite si gatite in timpul necesar. In timp ce sosul fierbe pe un ochi, legumele pe altul, friptura se face la cuptor si pestele e pus la marinat, poti avea siguranta, in baza timpului expus de timer, ca poti primi invitatii, servi aperitivele si vinul fara a da foc la bucatarie.

Si din punct de vedere a-l retetelor, un smartphone poate fi de ajutor. In general, pregatirea unui fel de mancare presupunea deschiderea unei carti de bucate de marimea unui catastif, care ocupa jumatate din bancul de lucru. Pentru cineva care gateste frecvent, ocuparea blatului poate fi o problema stresanta.

Cu toate acestea, in materia de spatiu, un smartphone ocupa mai nimic si datorita spatiului de stocare semnificativ, retetele pot fi adaugate fara limita. Cu atat mai mult, ecranul extins al unui smartphone, cu rezolutie de mare calitate, face vizibila orice reteta, chiar daca este scrisa cu font mic.

Retetele pot fi cautate cu usurinta pe internet sau prin intermediul unor aplicatii speciale precum Big Oven, care au deja setate sute de mii de retete. O alta aplicatie interesanta este Recipe Search, care permite cautarea de retete pe baza ingredientelor deja avute. De asemenea, daca doriti sa urmati o reteta, dar nu aveti un anumit ingredient, o alta aplicatie vi-l poate substitui cu un ingredient pe care poate il aveti in frigider.

In cazul utilizarii smartphone-ului in bucatarie cu acest scop, ar exista totusi si un dezavantaj. Lucrul in bucatarie se realizeaza uneori si cu mana libera, ori utilizarea touchscreenului cu degetele pline de aluat nu este neaparat un lucru dorit de toata lumea.

0 Shares
You May Also Like