Sony Xperia Z5 – performanta

0 Shares
0
0
0

sonyxperiaz5-performantaO multime de probleme ce au compromis performanta lui Sony Xperia Z3+, au derivat din alegerea componentelor, a celor de la Sony.

Smartphone-ul functiona cu SoC-ul Qualcomm Snapdragon 810, un chip care era notoriu pentru supraincalzirea in conditii de stres. Acceseaza servicii de reparatii Sony  profesionale, intrand pe Service-Gsm.ro.

Nu trebuie sa mai mentionam ca Sony Xperia Z5, foloseste de fapt exact acelasi chipset. Dar 810-le din Xperia Z5 este o versiune usor imbunatatita, despre care se spune ca ar rezolva problemele cu supraincalzirea.

Cu toate astea, noi nu suntem convisi de acest lucru si veti vedea mai jos de ce, pentru ca vom detalia functionarea acestui chipset in gaming sau in alte aplicatii intense, care folosesc la maxim procesorul si memoria.

In timpul sesiunilor de gaming, chiar si in titlurile care nu sunt atat de intense din punct de vedere grafic, Z3+ se incalzea foarte mult in zona de sub senzorul camerei (pe partea din spate).

Problema cu supraincalzirea se agrava foarte mult in momentul in care rulai un joc foarte pretentios (ca de exemplu Asphalt 8 sau Lara Croft Go), pana in punctul in care nu mai puteai tine degetul in acea zona, telefonul devenind fierbinte la propriu. De asemenea, acest smartphone se incalzea si daca se foloseau alte aplicatii mai putin consumatoare de resurse, ca de exemplu Spotify.

O alta problema majora cu care se confrunta Sony Xperia Z3+, era faptul ca inregistrarea video 4K, practic nu functiona. Captura de continut video in format 4K pentru mai mult de 2-3 minute, cauza blocarea telefonului printr-un crash, din cauza supraincalzirii chipset-ului. Din fericire, se pare ca macar aceasta problema a fost rezolvata pe modelul Z5, de catre cei de la Sony.

Pentru a face un test, am lasat camera de pe Sony Xperia Z5 sa filmeze un clip video la rezolutia 4k, timp de o jumatate de ora. In afara de faptul ca memoria de stocare ramasa libera s-a consumat aproape pe jumatate, telefonul nu s-a blocat, nu s-a restartat si nici nu a afisat vreun mesaj in legatura cu supraincalzirea chip-ului.

In gaming, exista aceleasi probleme ca si pe Z3+ (cele mentionate mai sus), dar si aici parca acest model este ceva mai stabil, cu alte cuvinte performanta si stabilitatea lui Sony Xperia Z5 ne-au convins pana acum.
Switch-ul intre aplicatii se face foarte rapid, Google Chrome nu s-a blocat niciodata, lag-ul fiind practic inexistent.

Telefonul performeaza foarte bine pe toata plaja de aplicatii, de la cele care consuma foarte putine resurse, pana la jocurile de ultima generatie. Cu toate astea, ne asteptam cu siguranta la acest lucru de la un flagship care costa peste 600 de dolari si care are in dotare un chipset de top, acompaniat de 3GB de memorie RAM.

Chipset-ul este intr-adevar foarte performant, iar acest lucru se poate observa cu usurinta si in benchmark-uri. Cu un scor de peste 4700 de puncte in testele multi-core din GeekBench 3, acest device trece in fata lui LG G4 (cu 3260 de puncte) si a HTC One M9 (cu 3950 de puncte), dar nu poate bate un Samsung Galaxy S6 Edge+, care depaseste 5000 de puncte.

0 Shares
You May Also Like