Managementul termic este o provocare pentru fiecare solutie LED si LASER. Solutiile de iluminare pentru microscoape prezinta cerinte foarte critice, mai ales daca se refera la aplicatii medicale. ESCATEC din Heerbrugg – Elvetia, are o mare experienta in acest domeniu si acopera toate disciplinele tehnice relevante. Cauti spot led aplicat? Intra pe Rr-Led.ro.
Wolfgang Plank, seful laboratorului MOEMS si Gerard Harder – Key Account Manager, ofera informatii despre procesul de proiectare, simularea termica si producerea unei surse de lumina cu LED-uri, pentru microsocpul oftalmic Leve Microsystems Proveo 8.
Leica Microsystems dezvolta si produce microscoape si instrumente stiintifice pentru analiza microstructurilor si nanostructurilor si este unul dintre liderii pietei in microscopie. Aceasta companie este renumita pentru stereo-microscoapele produse.
Chiar daca erau recunoscuti deja pe scara larga pentru precizia optica si tehnologiile inovatoare, au avut recent o problema majora cu sursa lor de lumina, dezvoltata pentru microscopul oftalmic.
Despre Microscopia oftalmica si folosirea led-urilor.
Un reflex rosu stabil, este una dintre cele mai importante caracteristici ale unui microscop chirurgical oftalmic, pentru chirurgia cataractei. Este reflexul rosu care face vizibila structura lentilei si astfel asigura o viziune fara compromisuri, pentru o interventie chirurgicala reusita si sigura.
Cu toate acestea, iluminarea conventionala rosie reflexa, scade deseori in fazele critice ale procedurii, cum ar fi in timpul faco-emulsificarii. O noua tehnologie de iluminare, bazata pe un modul LED eficient, cu patru cai individuale, depaseste toate aceste dezavantaje.
Acest microscop oftalmic este primul sistem care ofera noile tehnologii. Iluminarea CoAx4 ofera un reflex rosu stabil si coerent in intreaga procedura chirurgicala. Atat chirurgul principal cat si asistentul acestuia, impartasesc aceeasi viziune, asistata de un reflex rosu complet. In faza initiala, conditiile termice si intensitatea luminii de iesire in exploatare completa, nu au indeplinit specificatiile dezvoltatorilor.
Prin utilizarea unui instrument de simulare termica cu rezolutie inalta, personalizat, dezvoltat recent la Institutul de Senzori si Sisteme Actuatoare al Universitatii Vieneze de Tehnologie, s-a gasit rapid o solutie promitatoare la problemele din trecut.
Au fost elaborate esantioane functionale si valorile de lumina au fost masurate, discutate si optimizate in continuare. In cursul optimizarii, a fost conceput si produs si sistemul de racire cu tevi de incalzire pasive.
Despre instrumentul de simulare termica. Instrumentul de simulare poate rezolva ecuatia stationara si dinamica de caldura. Metoda diferentei finite este folosita ca si solutie in acet caz. La inceputul calculului numeric, se face discretizarea spatiala a modelului termic.
Apoi, are loc stabilirea de ecuatii de aproximare pentru zona de calcul spatial, cu luarea in considerare a conditiilor limita. In cazul calculelor tranzitorii, se iau in considerare conditiile initiale si se elaboreaza ecuatii de aproximare pentru fiecare etapa de timp (discretizare temporala). Prin aceasta discretizare spatiala si temporala, ecuatia conductiei de caldura in forma diferentiala, este transformata intr-un sistem de ecuatii algebrice si acest lucru este rezolvat prin metode iterative.
Noul instrument de simulare termica, impreuna cu imbunatatirile aduse de tehnologia LED in acest domeniu foarte complex al microscopiei, vor aduce avantaje majore pentru cercetatori, incepand cu acest an.