Cum alegi o bormasina cu acumulator?

Cum alegi o bormasina cu acumulator?

0 Shares
0
0
0

Cum alegi o bormasina cu acumulator?Cum alegi o bormasina cu acumulator?Fiecare dintre noi ar trebui sa avem acasa o bormasina, un flex, sau alte scule electrice profesionale, pentru ca nu se stie niciodata cand trebuie sa reparam un dulap sau sa lucram ceva acasa, iar in cazul in care nu avem aceste scule, trebuie sa facem rost de ele.

De exemplu, daca ai de gand sa iti cumperi o bormasina, poti sa optezi pentru o mini bormasina, poti sa iti alegi o bormasina cu percutie, sau poti deasemenea sa optezi pentru o bormasina profesionala, insa aceasta alegere depinde foarte mult si de scopurile in care vei utiliza unealta.

Poti sa folosesti bormasina pentru a da gauri in beton sau in lemn, poti sa ai nevoie sa strangi suruburi mici in lemn, sau poate trebuie sa strangi suruburi mari in materiale tari.

Ei bine, in momentul in care trebuie sa iti cumperi o astfel de unealta electrica profesionala, poti sa optezi pentru o bormasina care sa fie cu fir, sau poti opta pentru o bormasina cu acumulator. Ideal ar fi sa optezi pentru o bormasina cu acumulator, pentru ca este complet portabila, pe cand bormasina cu fir are nevoie de o sursa de alimentare, si eventual de un prelungitor.

In ceea ce priveste acumulatorii bormasinilor, trebuie mentionat faptul ca odata cu dezvoltarea tehnologiei, si cu aparitia acumulatorilor litiu – ion, acest tip de baterie a schimbat pentru totdeauna piata de unelte si scule electrice profesionale.

In cazul in care nu stiai, voltajul bormasinilor cu acumulator fara fir, variaza de la 7,2 volti si poate sa ajunga pana la mai mult de 20 de volti. Cele mai multe bormasini insa care se gasesc pe piata, au fie 12 V, fie 18 V.

Trebuie mentionat faptul ca tensiunea mai mare este egala cu viteza de gaurit mai mare, in timp ce viteza externa este buna in mod special pentru profesionisti. Aceste bormasini de 12 V si de 18 V sunt suficient de rapide, si pot sa fie manevrate cu usurinta.

In ceea ce priveste greutatea bormasinii, trebuie mentionat faptul ca odata cu trecerea timpului, aceste unelte au inceput sa fie din ce in ce mai usoare. Cu siguranta greutatea uneltei nu este singurul factor important care iti poate oferi confort atunci cand lucrezi. Pe langa greutate, conteaza foarte mult si echilibrul uneltei.

In cazul in care vrei sa testezi echilibrul bormasinii, va trebui sa o prinzi de maner si sa o ridici in dreptul peretelui, ca si cand ai avea de gand sa faci o gaura in perete. Varful burghiului, in mod normal ar trebui sa fie indreptat spre perete, iar tu nu ar trebui sa te fortezi pentru a pastra inclinarea burghiului in jos sau in sus.

Un alt factor important de care vei tine mai mult ca sigur cont in momentul in care vei cumpara o astfel de unealta, il reprezinta pretul, si cu siguranta nu vei vasi o bormasina care sa fie de calitate superioara si care sa fie foarte ieftina.

Sunt o multime de producatori care scot pe piata astfel de unelte la preturi mici, insa calitatea lor lasa de dorit. Brandurile cele mai renumite de pe piata precum Bosch, Chicago Pneumatic, Fein, sau Makita, vin in intampinarea ta cu o multime de modele de astfel de unelte profesionale, la un raport calitate – pret atractiv.

0 Shares
You May Also Like