Intrebari frecvente despre incinerare

Intrebari frecvente despre incinerare

0 Shares
0
0
0

Intrebari frecvente despre incinerareDat fiind faptul ca in ultimii ani, in Romania se practica din ce in ce mai des incinerarea umana, in ultimul timp au aparut tot felul de intrebari frecvente despre ceea ce se intampla la un crematoriu in Transilvania.

Vom aborda in randurile care urmeaza acest subiect, si veti descoperi o multime de informatii interesante cu privire la incinerare, informatii pe care trebuie sa le asimilati in conditiile in care incinerarea dupa cum spuneam, se practica din ce in ce mai des in Romania.

Nu putini sunt cei care considera ca incet dar sigur, incinerarea va depasi inhumarea in Romania in ultimii ani, cel putin in marile orase ale tarii, iar acest lucru se pare ca se datoreaza numarului din ce in ce mai mic de locuri de veci disponibile in orasele mari ale tarii.

Este firesc ca in aceste conditii, oamenii sa se gandeasca la incinerare din ce in ce mai mult, si in plus, trebuie sa mentionam si faptul ca incinerarea are si costuri mai mici in comparatie cu inhumarea, deci si din acest punct de vedere, reprezinta o solutie mult mai utila.

In continuare veti descoperi care sunt cateva dintre intrebarile frecvente cu privire la incinerare. Acestea sunt in mare parte curiozitatile pe care le au oamenii atunci cand vine vorba despre aceasta procedura, deci cititi pana la final pentru ca merita sa asimilati asemenea informatii utile.

Ce spune legea din Romania despre incinerare?

Multi sunt cei care si-au pus aceasta intrebare, pentru ca au de gand sa afle daca incinerarea este legala in tara noastra, insa da, incinerarea este legiferata in Noul Cod civil, prin articolul 80, cu privire la Respectarea vointei persoanei decedate, care spune clar ca fiecare persoana poate sa determine felul propriilor funeralii, si poate dispune daca alege sa fie incinerata sau inhumata.

Ce pregatiri sunt necesare in vederea incinerarii?

In ceea ce priveste pregatirile, trebuie ca familia sa aiba toate documentele necesare, astfel incat incinerarea sa poata avea loc. In ceea ce priveste documentele necesare pentru incinerare, aici discutam mai intai de toate despre certificatul de deces, care este extrem de important, si fara de care nici incinerarea, dar nici inhumarea nu pot avea loc.

Apoi, trebuie ca familia sa prezinte si certificatul de imbalsamare, insa mai este nevoie de o autorizatie de incinerare si de un aviz sanitar de transport (in situatiile in care situatia cere acest lucru).

Apoi, cand familia are toate aceste documente, trebuie mers mai departe, iar bijuteriile decedatului trebuie sa fie luate de catre familie. Daca decedatul a avut un stimulator cardiac sau alte astfel de dispozitive, acestea trebuie sa fie indepartate inaintea incinerarii, pentru ca este foarte mare riscul de a avea loc o explozie, care ar deteriora incineratorul.

Apoi, corpul decedatului va fi asezat intr-un sicriu inflamabil, si introdus in incinerator pentru a fi incinerat.

Sunt arse mai multe sicrie in acelasi timp?

Acesta este fara doar si poate, o alta intrebare pentru care cei care iau in calcul incinerarea, doresc sa afle un raspuns concret, insa cu siguranta raspunsul este NU.

Exista o singura incinerare pe cuptor la un moment dat. In afara de faptul ca nu este fezabil sa arzi mai multe sicrie intr-un singur cuptor in acelasi timp, acest lucru este interzis de lege. In principiu, timpul de introducere si timpul de indepartare a cenusii sunt notate in registrul de incinerare, ceea ce inseamna ca exista un control constant.

Nu se vor crea confuzii, si fiecare familie va primi urna cu cenusa membrului decedat. Intreg procesul de incinerare dureaza de regula intre una si trei ore, in functie de mai multi factori (greutatea celui incinerat, materialul din care este fabricat sicriul, etc.).

0 Shares
You May Also Like