In functie de ce criterii alegi scoala pentru copilul tau?

In functie de ce criterii alegi scoala pentru copilul tau?

0 Shares
0
0
0

In functie de ce criterii alegi scoala pentru copilul tau?Este evident faptul ca fiecare parinte isi doreste tot ceea ce este mai bun pentru copilul sau, astfel ca mai intai de toate vor cauta cea mai buna gradinita unde sa il duca pe copil, dupa care vor cauta cea mai buna scoala pentru acesta.

Daca in ceea ce priveste gradinita unde sa isi duca micutii, parintii nu vor sta foarte mult pe ganduri, ci vor alege o gradinita aproape de casa, in momentul in care vine vorba despre alegerea scolii ideale, lucrurile se schimba foarte mult.

In primul rand, fiecare parinte isi doreste sa gaseasca o scoala potrivita pentru copilul lor, cat mai aproape de locuinta, pentru ca astfel vor putea lasa copilul la scoala, dupa care se vor putea duce linistiti la servici.

Ei bine, pe langa faptul ca parintii vor cauta o scoala care sa fie aproape de locuinta, cu siguranta vor avea de ales intre o scoala de stat si o scoala particulara, iar fiecare parinte isi va inscrie copilul la acea scoala pe care o considera ideala pentru copil.

De exemplu, cei care locuiesc in capitala, pot cauta o scoala particulara sector 1, in cazul in care locuiesc in aceasta zona, si cu siguranta vor gasi o scoala unde copii lor se pot dezvolta din toate punctele de vedere.

Un alt criteriu foarte important de care vor tine cont parintii in momentul in care isi inscriu copiii la scoala, il reprezinta cadrele didactice. Cu siguranta fiecare parinte isi doreste ca la scoala unde isi inscrie copilul, sa fie cei mai buni si cei mai intelegatori profesori, astfel incat copilul lor sa mearga cu drag la scoala.

Chiar si modul in care arata scoala conteaza foarte mult, astfel ca parintii cu siguranta se vor uita foarte mult atat la modul in care arata peretii atat cei exteriori ai scolii, cat si peretii interiori. Este evident faptul ca fiecare parinte vrea ca scoala unde invata copilul lor, sa arate cat mai bine din acest punct de vedere.

Mobilierul din clase are deasemenea un rol foarte important in alegerea scolii. Sunt parinti care isi doresc sa isi inscrie copiii doar la scoli unde mobilierul se schimba de la an la an, in timp ce alti parinti nu tin cont foarte mult de acest aspect, ci isi doresc doar ca al lor copil sa poata invata intr-un mediu cat mai placut.

Modul in care se desfasoara orele are deasemenea o importanta aparte. Indicat ar fi ca parintii sa isi inscrie copiii la o scoala unde in timpul orelor sa se discute deschis despre lectii, pentru ca astfel copiii vor retine mult mai usor lectiile.

Sunt si scoli unde profesorii predau iar elevii scriu o ora intreaga, insa cu siguranta nu este indicat sa iti duci copilul la o astfel de scoala, pentru ca nu va retine prea multe detalii despre ceea ce li se preda, iar plus de asta, nici nu vor merge cu mare drag la scoala.

Asadar, sunt o multime de criterii in functie de care fiecare parinte alege scoala pentru copilul lor, insa fiecare parinte va tine cont de cu totul si cu totul alte criterii. Poate unii sunt interesati sa gaseasca o scoala aproape de casa, in timp ce pentru unii este mai important modul in care copiii invata, decat amplasamentul unitatii de invatamant.

0 Shares
You May Also Like