Drona – informatii interesante despre acest produs

0 Shares
0
0
0

Drona. Un element tehnologic 100% in ton cu vremurile, calibrat pentru punerea in scena a vietii si activitatilor noastre. Aparent atat de usor de stapanit, incat vei dori sa faci cinema. Nu e de mirare ca a intrat rapid in rucsacurile excursionistilor si bloggerilor dar si a celor care cautau rapid un pret reparatii drone dupa ce le-au lovit.

Cu toate acestea, utilizarea sa este foarte strict reglementata de lege, la care se adauga o escadrila completa de alte avertismente care trebuie controlate. In cele din urma nu este o simpla jucarie. Iar pilotarea ei, ca si utilizarea acestor imagini, necesita experienta si o anumita forma de intelepciune.

Amenintarea fantoma

Putem spune ca drona este, fara indoiala, una dintre cele mai mari inovatii in ceea ce priveste posibilitatile de creare a imaginii din ultimii ani. Dintre toate lucrurile geek care au aparut intr-un deceniu, aceasta, venind direct din Coreea, a pus pe toata lumea in acord. Dupa testele Phantom 1, apoi 2, versiunea 3 a modelului DJi soseste in 2015 si initiaza epoca dronei in Romania.

Toata lumea si-a dorit drona, incepand cu restul bloggerilor. Nu a fost greu de inteles, in al doilea rand, potentialul monstruos al acestei masini de a dezvolta continut video, de a trece prin fata altora si, astfel, de a ramane competitiv in cursa eterna pentru vizibilitate in mediul online.

Iar acum, pentru mai putin de 1000 de euro, o jucarie din plastic si telecomanda ne fac sa credem ca suntem Peter Jackson si impingem limitele creatiei video. Chestii nebune, nu-i asa? Mai ales ca accentul se pune pe partea de distractie si stil de viata a personajului. DJi a inteles bine generatia careia i se adreseaza: cea a retelelor si a auto-punerii in scena.

Pe scurt, e drona care stie cu-I ii se adreseaza. Vanzarile explodeaza. Piata este lansata. Dronele incep sa zboare de peste tot si, foarte repede, imaginile aeriene au inundat web-ul, blogurile si retelele sociale. Emotia a fost la apogeu. Pana cand conceptul de reglementare, putin uitat in nebunia inceputurilor, incepe sa cheme pe toata lumea la ordine si disciplina.

Exista reguli?

Cu toate acestea, a fost necesar sa ne amintim ca spatiul aerian este, de fapt, guvernat de un anumit numar de norme – necunoscute de majoritatea dintre noi, este de la sine inteles – si ca, la fel ca cele ale drumului, cunoasterea lor, respectarea lor si respectarea unui statut legitim urmau sa fie, nu necesare, ci esentiale si obligatorii.

Mai ales daca am vrut sa exploatam imaginile filmate. In Romania, Directia Generala a Aviatiei Civile, reactioneaza foarte rapid pentru a reglementa practica dronelor si, astfel, pentru a evita incidentele, atat aeriene, cat si legale. Merita sa ne amintim ca exista oameni deasupra capului nostru? Sau ca ceea ce se filmeaza este uneori, sau chiar de multe ori, dreptul la imagine?

Vanduta ca o jucarie amuzanta pentru adulti, drona este totusi un vehicul aerian de sine statator si, ca atare, utilizatorul sau trebuie sa respecte regulile impuse de acest statut.

Mai simplu spus, exista o multime de elemente ale genul destul de plictisitoare de asimilat si pe care vrem doar, la inceput, sa ne prefacem ca nu stim spunand “hai, e in regula, imi fac doar cele trei imagini; Nu deranjez pe nimeni: e doar o drona de agrement”.

Asa ca puteti merge si filma prietenii sau drumetiile de familie. Dar – si aceasta nuanta este esentiala – imaginile pe care urmeaza sa le filmezi trebuie sa ramana in sfera privata. Nu se pune problema sa le difuzati public, cum ar fi pe un blog sau pe o pagina publica de Facebook sau pe YouTube.

Desi drone este o unealta uimitoare care ne poate produce niste filmari si poze grozave trebuie sa aveti grija si unde filmati sau pozati din cauza regulamentarilor legale ca sa nu aveti probleme.

0 Shares
You May Also Like