Sfaturi pentru pregatirea piscinei

0 Shares
0
0
0

Este aproape timpul pentru a pregati piscina sa fie utilizata din nou, zilele insorite vor fi in curand aici, astfel incat sa fie pregatita se iau cativa pasi pentru a va putea bucura de ea pe tot parcursul verii. Va amintim in acest articol toate recomandarile de urmat la relansarea piscinei:

Pot refolosi apa de la un an la altul?

Daca sunteti unul dintre cei 85% dintre proprietarii de case care folosesc aceeasi apa de la sezon la sezon in loc sa goliti piscina si sa o reumpleti, trebuie sa va asigurati ca apa a ramas sanatoasa si in stare perfecta. Intr-adevar, daca apa ramane bine tratata, poate fi reutilizata timp de pana la 3 sezoane consecutive. Cu toate acestea, nu poate fi refolosita dincolo de aceste 3 sezoane pentru a evita orice acumulare chimica. Intr-adevar, se recomanda golirea partiala in fiecare an pentru ca nivelurile de acid cianuric sa nu ajunga la 75 ppm.

Trebuie sa utilizati un produs de iernare?

Daca alegeti sa utilizati un produs de iernare, trebuie sa controlati o serie de parametri de baza ai apei: clor si PH pana cand intregul este stabil. Este necesara o buna intretinere prealabila. Va recomandam sa umpleti apa noua cu aproximativ 20% apa proaspata.

Ce sa faci cand iti golesti piscina?

Daca trebuie sa goliti piscina, amintiti-va sa verificati daca tevile sunt goale. Daca mai ramane apa, ar trebui sa o scoateti cu siguranta inainte de drenare, deoarece aceasta schimbarea a presiunii poate provoca o fisura in piscina.

Importanta calitatii apei

Apa care umple piscina depinde de tratamentul pe care urmeaza sa-l aplicati. Trebuie sa verificati caracteristicile apei: daca este bogata in metale, alcalina sau acida. Intr-adevar, apa prea alcalina sau acida poate deteriora peretii piscinei prin albirea sau oxidarea lor. Pentru a evita acest lucru, exista tratamente cu dedurizatori si produse metalice. Ar trebui sa incercati sa mentineti valorile de 0,5 pana la 1 ppm de clor si un pH de aproximativ 7,2. In acest fel, apa va avea parametri optimi pentru inot. In ceea ce priveste temperatura, se recomanda mentinerea acesteia sub 30 ° C.

Nu uitati sa verificati starea piscinei si a accesoriilor sale

Inainte de a va readuce ansamblul de piscine Romania pe drumul cel bun, este important sa faceti o revizuire completa a starii piscinei si a accesoriilor sale, atat a reflectoarelor, duzelor, a scurgerilor si a skimmerelor. Trebuie sa va asigurati ca le curatati in mod corespunzator. Daca nu exista materie organica, puteti folosi sapun si apa usoara pentru curatarea lor. Pe de alta parte, daca murdaria este incorporata pe pereti sau pe fund, ar trebui sa utilizati un detergent de acid potrivit pentru piscinele din poliester. In ceea ce priveste echipamentul de spalare a piscinei, va sfatuim sa verificati starea filtrului, a cosurilor de skimmer si a pompei de cos si sa indepartati orice murdarie care ar putea impiedica buna functionare a acestuia.

Ce trebuie sa faceti daca mergeti in vacanta?

Pentru orice perioada prelungita de absenta, trebuie sa schimbati filtrarea piscinei de fund in loc de skimmer, deoarece cu evaporarea apei, atunci cand nivelul scade, acesta poate ramane sub skimmer, ceea ce ar impiedica acumularea de murdarie.

Nu uitati sa verificati constant starea piscinei dumneavoastra pentru a o mentine in cea mai buna stare posibila pentru a va putea bucura de ea o perioada cat mai lunga de timp.

0 Shares
You May Also Like