De ce trebuie sa apelati la un avocat penal si care este pretul onorariului

0 Shares
0
0
0

Apelarea la un avocat specializat in drept penal reprezinta de cele mai multe ori faptul ca ati fost implicat intr-un caz penal si aveti urgenta nevoie de un exponent in fata legii. Avocatul penal are rolul de a aduce lucrurile pe fagasul normal, de a va apara drepturile, interesele si libertatea.

Sunt numeroase cazuri in care aveti nevoie de ajutorul unui avocat specializat in drept penal, astfel daca ati comis una sau mai multe dintre urmatoarele infractiuni sau daca ati fost implicat in ele, aveti neaparata nevoie de asistenta juridica:

  • Furt – in functie de circumstantele comiterii faptei se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani, de la 2 la 7 ani sau de la 3 la 10 ani.
  • Frauda informatica – se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani.
  • Evaziune fiscala – in functie de prejudiciu se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 8 ani, de la 7 la 13 ani sau de la 9 la 15 ani.
  • Talharie – se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 12 ani.
  • Ucidere din culpa – in functie de circumstantele in care s-a produs infractiunea, se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani, de la 2 ani la 7 si in cazul in care a rezultat moartea a doua sau a mai multor persoane, pedeapsa se majoreaza cu jumatate.
  • Conducere fara permis – in functie de circumstantele savarsirii faptei, se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani sau de la 6 luni la 3 ani sau amenda penala.
  • Proxenetism – in cazul in care s-a practicat prostitutia, pedeapsa este cu inchisoare de la 2 la 7 ani, iar daca s-a produs sub constangere, pedeapsa este de la 3 ani la 10.

Pe langa aceste fapte, mai enumeram si inselaciunea, abuzul de incredere, vatamare corporala, consum sau trafic de droguri care au aceeasi pedeapsa, respectiv cea cu inchisoarea.

Comiterea acestor infractiuni atrag dosare penale, astfel va trebui sa apelati de urgenta la un avocat penal care sa va poata reprezenta interesele. Avocatul specializat in drept penal va stii care sunt demersurile necesare apararii, cum va trebui sa va comportati in fata instantei si cum trebuie sa completati actele necesare prezentarii in instanta.

Implicarea intr-una sau mai multe activitati infractionale necesita apelarea la un avocat penalist. De asemenea, avocatii recomanda sa nu oferiti nicio declaratie organelor inainte de a discuta cu un avocat penalist.

Pentru apararea libertatii, a drepturilor si interesele omului, avocatul specializat in drept penal va stii cu exactitate demersurile necesare. De altfel, din momentul inceperii urmaririi penale aveti dreputul la reprezentarea din partea unui avocat penalist.

Pe toata perioada procesului penal, avocatul are dreptul de a accesa dosarul precum si toate informatiile necesare apararii. Atat in cazul victimei, cat si in cazul inculpatului, avocatul are dreptul de a colecta informatii si probe care sa ateste nevinovatia sau culpa uneia dintre parti.

Pretul onorariului avocatului se stabileste in functie de complexitatea cazului, timpul petrecut pentru solutionare, apelarea la alti specialisti pentru stabilirea mediului in care s-a produs fapta si experienta avocatului.

0 Shares
You May Also Like