Cum se face menentanta echipamentului pentru constructii?

Cum se face menentanta echipamentului pentru constructii?

0 Shares
0
0
0

Cum se face menentanta echipamentului pentru constructii?
Lista pentru mententanta zilnica a excavatoarelor incepe cu verificarea fluidelor si cu lubrifierea corespunzatoare a pieselor componente si se poate ajunge si pana la contactarea dealerului local in cazul in care este nevoie de piese de schimb sau de suport.

Invatati despre tot ceea ce ar putea sa va scape citind mai multe sfaturi despre mentenanta scule electrice pentru mesterit in articolul pe care vi-l prezentam mai jos.

Cauciucurile si rotile se intretin prin verificarea periodica a presiunii din cauciuc. Acesta este unul din primele lucruri ce ar trebui puse in practica. In general si imbinarile sunt importante iar rotile nu trebuie sa aiba joc.

Se va verifica si unghiul rotilor prin comparatie cu axele pe care le au. La o inclinare excesiva se poate intelege ca roata este stricata, ca rulmentii sunt afectati sau ca roata este afectata.

Verificati si cutia de viteze precum si suruburile care o sustin dar si surburile de tractare pentru situatii neliniare sau in lipsa unui lubrificator. Componentele pentru aceasta parte esentiala a excavatorului vor avea nevoie si de reparatii costisitoare in cazul in care nu se lubrifica atunci cand trebuie si  in mod corespunzator.

Radiatorul este si el foarte important. Va recomandam sa va asigurati ca radiatorul este foarte curat si ca nu prezinta urme de noroi, depuneri sau alte gunoaie pentru ca doar asa veti putea evita supraincalzirea motorului in special vara cand vremea este mai calduroasa.

Toate scurgerile lichidului pentru racire sau pentru transmisii hidraulice care pot sa aiba loc in zona in care se afla radiatorului si pot conduce la acumulari in exces de praf spre respectivul radiator care va conduce cu timpul la strangeri excesive de praf pe componenta respectiva care vor duce cu timpul la blocarea aerului si vor cauza supraincalzirea.

Supraincalzirea este una din cele mai mari probleme de la motor care afecteaza componentele de baza.

Nivelele de ulei din transmise se verifica in mod regulat si cu atentie pentru a nu se supraincarca. In cazul in care are loc supraincarea transmisiei cu prea mult ulei poate sa genereze suprincalzirea in special cand masina este utilizata la capacitate maxima.

In momentul in care verificati cupele trebuie sa va asigurati ca ati verificat in mod regulat varfurile de la cupa si lamele pentru excavator. Aceasta va extinde o eventuala durata de viata estimativa a excavatorului.

Lubrifierea si curatarea cutiei de viteze este si ea foarte importanta. Cutia de viteze pentru excavatoare are nevoie de un schimb de ulei la intervale in jur de 1000 de ore. In general se trece cu vederea schimbarea uleiului de la cutiile de viteze si din aceasta cauza pot sa apara daune pentru excavator.

Nivelul jos al lubrifiantului poate sa indice si o scurgere de ulei si prin urmare operatorii trebuie sa verfice tot timpul toate semnele de astfel de scurgeri. Apa poate sa cauzeze si ruginirea pieselor precum si daune majore.

Verificati de fiecare data si conditia cilindrilor hidrautilici si imperfectiunile acestora care pot sa acumuleze praf sau diverse materiale straine care vor coroda cu timpul sigiliile cilindrilor si vor cauza scurgeri. Sigiliile noi pot sa repare problema.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like