Piese auto originale OEM sau piese auto aftermarket?

0 Shares
0
0
0

Din nefericire sa intamplat ceva neasteptat cu masina dvs., iar acea piesa uzata / deteriorata are nevoie de o inlocuire. Care este primul lucru care va vine in minte?

Probabil ca ar fi „cum sa obtin o piesa de schimb care sa satisfaca nevoia la cel mai mic pret posibil?” Si cel mai adesea cei mai multi ar gandi la fel.

Este cunoscul faptul ca nimanui nu-i place sa cheltuiasca bani multi pentru reparatii si piese de schimb. De fapt, daca s-ar putea alege, nimeni nu si-ar dori sa se afle intr-o situatie in care masina lui /ei are nevoie de o reparatie sau o piesa de schimb.

Aceasta este natura umana de baza si o expunem cu totii. Cei mai multi ar prefera sa cheltuiasca bani in plus pentru a cumpara o masina stereo de lux decat sa umble pentru o auto piesa costisitoare. Deci, care sunt optiunile pe care le puteti lua in considerare daca vehiculul dvs. are nevoie de o piesa de schimb?

In momentul actual al pietei, exista 3 optiuni si anume:

  • Piese de schimb OEM (originale)
  • Piese folosite
  • Piese de proasta calitate

Piesele aftermarket pentru un vehicul pot fi definite ca piese auto fabricate de un producator, altul decat producatorul original al vehiculului.

Dar aceasta nu este neaparat definitia corecta, deoarece majoritatea producatorilor de vehicule nu realizeaza toate piesele. Acestia pot solicita unei alte companii sa produca o anumita piesa auto pentru ei. In acest caz, prima definitie nu ar fi valabila.

Cu siguranta urmatorul exemplu ar clarifica conceptul

Daca trebuie sa schimbati caseta de directie in masina dvs. de la ABC (ca exemplu) iar caseta de directie cumparata este marca ABC, dar nu este fabricata de aceasta, nu este considerat un montaj standard (optiune de stoc) si nu este recomandat de catre compania ABC, acesta se califica ca piesa de piata aftermarket in ceea ce priveste compania ABC. In acest caz, toata garantia de la compania ABC pentru masina dvs. este nula.

Daca aveti noroc, s-ar putea sa gasiti piesa de care aveti nevoie la reducere, dar, asa cum se intampla de obicei, piesele care se vand cu reducere sunt cele care au cea mai mare cerere. Prin urmare, daca aveti nevoie disperata de o piesa de schimb noua pentru masina dvs., poate fi necesar sa asteptati pana cand va fi disponibila la preturi reduse.

Piesele auto cu discount probabil nu au nevoie de nicio descriere. Acestea sunt piese auto nou vandute la preturi de reducere. Cu siguranta sunt o optiune excelenta, dar acestea nu sunt disponibile zilnic si la fiecare magazin. De fapt, acestea sunt disponibile ocazional si la discretia dealerului. De aceea, ori de cate ori aveti ocazia sa achizitionati astfel de piese, este bine sa nu o ratati.

0 Shares
You May Also Like