Ce trebuie sa stii despre montarea geamurilor din termopan

Ce trebuie sa stii despre montarea geamurilor din termopan

0 Shares
0
0
0

Ce trebuie sa stii despre montarea geamurilor din termopan

Daca tocmai ti-ai cumparat geamuri termopan sau vrei sa iti cumperi in viitor, este bine sa citesti mai multe despre modul in care acestea pot fi instalate si despre cum se face montajul corect. Montarea ferestrelor din termopan trebuie lasata pe mainile unor firme specializate, dar acest lucru nu te absolva de nevoia de a fi informat.

Atunci cand sunt montate usi si ferestre din termopan la casele in constructie, trebuie sa alegi in functie de nevoile de izolatie termica sau fonica un anumit tip de profil pentru fereaste si anumite tipuri de sticle, daca vrei sa pui glafuri speciale sau ce fel de deschidere urmeaza sa aiba geamurile.

Prima si cea mai importanta intrebare este cand trebuie sa fie montate geamurile la o constructie? Montarea geamurilor trebuie sa fie facuta inainte de a tencui peretii sau dupa ce acestia au fost tencuiti? Ambele variante sunt practicate, desi multi specialisti aleg sa puna ferestrele inainte de tencuiala. Daca are loc tenciuirea peretilor inainte de a monta tamplaria, atunci glafurile trebuie sa ramana nefinisate.

Notiunea de termopan face referire la tipurile de sticle care sunt lipite si conectate pentru a forma un sandwich cu un spatiu intre ele. In spatiul acesta etans izolat se afla gazul inert sau aerul.

Profilele pe care poti sa le alegi sunt in mai multe forme si dimensiuni sau finisaje diferite. Poti sa optezi pentru profile din lemn masiv sau stratificat, din PVC sau din aluminiu. Profilele PVC au cel mai bun coeficient de izolare. In cazul profilelor din lemn sau lemn stratificat si aluminiu, bariera termica nu exista, ceea ce inseamna ca se va obtine un pret mai mic, insa confortul termic nu va fi la fel de bun. Din acest motiv, specialistii recomanda PVC-ul.

Glafurile pentru interior pot sa fie facute din lemn, marmura sau PVC.

Glafurile pentru exterior sunt cele supuse la conditii climatice variate, motiv pentru care este foarte important sa fii atent la materialul ales pentru ele. In general, este folosita marmura, gresia sau aluminiul.

Glafurile se pot monta odata cu geamurile sau pot fi montate dupa ce lucrarile de amenajare s-au terminat. Modul in care ferestrele sunt proiectate va trebui sa fie facut in concordanta cu glafurile alese. In general, grosimea glafurilor poate sa difere tinand cont de materialul din care produsul este facut si astfel distanta la care se vor monta profilele trebuie sa fie stiuta clar.

Preturile ferestrelor termopan difera si in functie de modul in care ele se deschid. Ferestrele fixe care nu au deschidere sunt mai ieftine decat cele care se deschid pe orizontala sau decat cele oscilobatante.

Intr-o casa nu pot fi puse doar geamuri care nu se deschid, insa este recomandat sa te gandesti inainte de comanda, ce ferestre din cele disponibile vrei sa deschizi si sa faci alegerile pe baza acestei analize.

Apeland la specialisti te asiguri ca procesul de montaj este unul perfect si ca geamurile tale sunt puse conform recomandarilor producatorului.

0 Shares
You May Also Like