De cate feluri este pasta de dinti?

De cate feluri este pasta de dinti?

0 Shares
0
0
0

De cate feluri este pasta de dinti?
Pasta de dinti poate fi de mai multe feluri incluzand aici si pasta de dinti pentru albire. In acest articol va prezentam mai multe tipuri de pasta de dinti pe care le puteti alege in functie de ceea ce doriti sa obtineti de la pasta de dinti pe care o folositi.

Pasta de dinti are in general rolul de a lustrui dantura si de a indeparta bacteriile care determina formarea tartrului.

De asemenea pasta de dinti elimina si respiratia urat mirositoare. In timp ce bacteriile care rezulta din particulele de mancare se intalnesc cu placa dentara ele produc acizi care ataca dintii si care genereaza aparitia cariilor si a afectiunilor parodontale. Ingredinetele care sunt in pasta de dinti ajuta si la eliminarea bacteriilor si lupta contra mai multor afectiuni dentare.

Chiar daca past de dinti a fost utilizata incepand din secolul 500 inainte de Hristos prima data in China, Egipt si India, in secolul XIX a intrat in uzul general al populatiei planetei. Pasta de dinti existenta in antichitate avea pudra in componenta abrazive care erau obtinute din praf din oase sau din praf din coaja de oua, cochilii de melc ori de stridii care ajuta la indepartarea resturilor de mancare.

Primele pasta de dinti moderne au aparut in 1800 si erau facute in casa din diverse ingrediente precum praful de calcar, sapunul sau sarea si era comercializata in forma de pudra ori de pasta in diverse recipiente similare borcanelor.

Un dentist din america a inventat pasta de dinti din tub in 1892. In anul 1914 a aparut ideea de a introduce solutiile fluoride in pastele de dinti dar a fost adoptata peste tot in anul 1950.

Sunt multe tipuri de paste de dinti in comert dar fiecare dintre ele satisfac anumite cerinte si nevoi. Pasta de dinti care are efect de albire nu are rolul de a albi dintii ci datorita unor substante abrazive si a chimicalelor continute care indeparteaz petele de la dinti.

Pasta de dinti care are efect de albire nu albeste dintii ci datorita unor substante abrazive si a unor chimicale indeparteaza petele existente pe dinti.

De asemenea, pasta de dinti contribuie pentru mentinerea culorilor naturale ale dintilor sau a lbului care se obtine in urma anumitor metode avansate pentru albire.

Agentii abrazivi pe care ii contine pasta de dinti determina iritarea unor gingii sau sensibilitatea dentara marita mai ales in cazul periajului agresiv.

Pasta de dinti care controleaza depunerea de tartru. Aceasta pasta pentru dinti nu elimina tartrul ci previne acumularea acestuia in urma detartrajului efectuat de dentisti.

Ingredientele ei nu permit acumularea unor pietre pe gingie in zonele din jurul dintilor si impiedica formarea placii. Un element cheie e xilitolul, zaharul natural ce lupta contra aparitiei cariilor si impiedica dezvoltarea stratului de bacterii, are efect terapeutic vindecand gingivita.

Pasta de dinti pentru dinti sensibili. Aceasta pasta de dinti creeaza o bariera care blocheaza factorii posibili iritati sa patrunda pana la nervi.

Sensibilitatea dentara apare in general din cauza subtieri stratului de smalt si din cauza slabirii dintilor.

0 Shares
You May Also Like