Ce sa faci daca s-a blocat smartphone-ul?

Ce sa faci daca s-a blocat smartphone-ul?

0 Shares
0
0
0

Ce sa faci daca s-a blocat smartphone-ul?
Putine lucruri pot fi mai frustrante decat un smartphone care s-a blocat si nu mai raspunde la comenzi, mai ales cand acesta o face in momente foarte importante, cand aveam neaparat nevoie de el. Esti interesat de un service iPhone Bucuresti? Intra pe ServiceGsm.ro.

Blocarile pot fi simple reboot-uri (restartari) sau chiar blocari totale, atunci cand telefonul se stinge complet si nu mai poate fi aprins. Exista cativa pasi pe care ii putem urma, pentru a debloca un telefon, in functie de ce fel de device avem, Android sau iPhone.

Rezolvarea problemei pe iPhone.
1.    Pune telefonul la incarcat si foloseste un incarcator original. Sunt sanse mari ca telefonul tau sa fi ramas fara baterie, in consecinta acesta nu se va mai aprinde. Trebuie sa pui telefonul la incarcat, folosind un incarcator bun, fara probleme. Lasa-l la incarcat pentru cateva minute, inainte de a trece la pasul urmator.
2.    Incearca sa pornesti telefonul folosind metoda comuna. Apasa si tine apasat pe butonul de Power, pana vei vedea slider-ul “slide to power off”. Executa un slide folosind degetul, pentru a inchide telefonul. Daca acest lucru nu functioneaza, treci la pasul urmator.
3.    Forteaza telefonul sa se restarteze (force restart). Daca iPhone-ul nu mai raspunde la apasarea pe butonul de Power, il poti forta sa se restarteze. Apasa si tine apasat pe butonul de Power + butonul Home, pentru 10-12 secunde, pana ce iPhone-ul se va inchide.
4.    Sterge aplicatiile care ar putea provoca inchiderea iPhone-ului. Daca iPhone-ul tau se blocheaza frecvent in momentul in care folosesti o anumita aplicatie, exista sanse ca exact acea aplicatie sa creeze problema respectiva, cauzand un crash al sistemului de operare. Cea mai buna metoda pentru a preveni acest lucru, este sa dezinstalezi acea aplicatie si sa o inlocuiesti cu alta, care nu produce acest bug.

Rezolvarea problemei pe telefoanele cu Android.
1.    Pune telefonul la incarcat, folosind un incarcator original. Sunt sanse ca telefonul sa fi ramas fara baterie si deci nu se mai poate aprinde. Baga telefonul la incarcat, lasa-l sa se incarce pentru 4-5 minute si incearca sa-l repornesti, urmand pasii de mai jos.
2.    Incearca sa pornesti telefonul, folosind metoda de baza. Apasa si tine apasat butonul de Power, pana cand va aparea meniul “Power”. Apasa pe Power Off pentru a stinge telefonul. Daca asta nu functioneaza, incearca si cu metoda de mai jos.
3.    Forteaza o restartare (restart) a telefonului. Daca telefonul nu raspunde la apasarea pe butonul de Power, il poti restarta prin force restart.
•    Majoritatea device-urilor cu Android pot fi restartate prin apasarea (lung) pe butonul Power si pe Volume Up, in acelasi timp, pentru mai mult de 10 secunde.
•    Daca aceasta combinatie de butoane nu functioneaza, incearca cu Power + Volume Down.
4.    Daca nici force restart-ul nu a functionat, incearca sa fortezi oprirea telefonului prin scoaterea bateriei de la interior. Asteapta 10-20 de secunde, monteaza din nou bateria si incearca sa pornesti telefonul. Aceasta metoda ar trebui sa functioneze. Daca nici asa telefonul nu porneste, trebuie sa mergi cu el la service.

0 Shares
You May Also Like