Ce este asigurare de raspundere profesionala?

0 Shares
0
0
0

Ce este asigurare de raspundere profesionala?Medicii si alti profesionisti din domeniul sanatatii sunt intotdeauna expusi riscului ca metodele lor sa fie puse sub semnul intrebarii. Contabilii pot fi dati in judecata daca cifrele de criza ii pun pe clientii lor in probleme cu Fiscul.

Un avocat poate fi dat in judecata in cazul in care un client crede ca avocatul nu ia in mod corespunzator apararea in cazul lor. Asigurare de raspundere profesionala este o garantie impotriva daunelor cauzate de cererile de servicii insuficiente.

In cazul unui proces intentat impotriva dumneavoastra deoarece justitiabilul este vatamat sau nu crede ca ati luat masurile de precautie adecvate ca profesionist in domeniul dvs, asigurarea de raspundere profesionala va ajuta sa platiti cheltuielile de aparare si acopera o parte din daune in cazul in care hotararea este pronuntata impotriva dvs.

Este posibil sa vi se solicite sa platiti facturi medicale sau sa reparati daunele materiale.

Multi proprietari de afaceri incearca sa includa aceasta optiune, pentru a evita raspunderea. Aceasta strategie nu protejeaza complet individul de responsabilitatea personala. Cererile de neglijenta  se bazeaza pe responsabilitati personale in calitate de profesionisti care furnizeaza servicii publicului.

Unii clienti se asteapta ca furnizorii de servicii sa aiba asigurare de raspundere profesionala. De exemplu, curatarea independenta a casei trebuie sa aiba o licenta, garantie si asigurare inainte ca proprietarii de case sau intreprinderile sa va ofere acces la facilitatile lor. In profesii ca acestea, a fi asigurat separa profesionistii legitimi de lucratorii aspiranti cu fractiune de norma.

Unele legi de stat fac obligatorie  aceasta asigurare, pentru anumiti profesionisti .  Acest lucru este, de asemenea, cunoscut sub numele de acoperiri de erori si omisiuni.  In unele cazuri cum ar fi furnizorii de servicii medicale si legaturile dintre sistemele guvernamentale si judiciare, nu ar trebui sa aiba doar acoperire de asigurare furnizata de compania pentru care lucreaza ci acestia trebuie sa cumpere o asigurare suplimentara, asigurarea profesionala.

In functie de industrie, un profesionist ar putea ajunge sa plateasca detul de mult pentru o asigurare de acest gen.. Daca lucrati intr-o profesie cu rate ridicate ale daunelor, primele de asigurare pot fi mai mari decat media.

Asigurarea profesionala poate lua diferite forme si denumiri in functie de profesie. De exemplu, cu referire la profesionistii din domeniul medical se numeste asigurare de malpraxis, in timp ce erorile si omisiunile de asigurare sunt utilizate de agenti de asigurare, consultanti, agenti si avocati.

Alte profesii care dobandesc de obicei asigurari de raspundere profesionala includ contabilitatea, ingineria si serviciile financiare, constructiile si intretinerea dar si transportul. Unele organizatii de caritate si alte organizatii non-profit /ONG sunt, de asemenea, asigurate profesional.

Baza asigurarii de raspundere civila profesionala

Principalul motiv pentru acoperirea raspunderii profesionale este ca o polita tipica de asigurare de raspundere civila va raspunde doar unui proces pentru vatamare corporala, daune materiale, vatamari corporale sau daune publicitare.

Alte forme de asigurare:  a angajatorului, acoperirea raspunderii publice si a produselor. Dar diverse servicii si produse profesionale pot da nastere unor pretentii legale fara a provoca niciunul dintre tipurile specifice de daune acoperite de aceste politici.

0 Shares
You May Also Like