Ce este optimizarea on-page si off-page?

Ce este optimizarea on-page si off-page?

0 Shares
0
0
0

Ce este optimizarea on-page si off-page?Optimizarea on-page este foarte importanta pentru ca de ea depinde clasarea unui articol sau a unui blog in prima pagina a unui motor de cautare. Pentru inceput trebuie sa vedeti care este structura unui articol, pentru ca apoi sa vedeti cum se fac setarile wordpress SEO. Structura unui articol consta in titlu, subtitluri, text.

De fiecare data cand scrieti un articol este bine sa aveti si subtitluri. Cu cat acestea sunt mai mici, cu atat este mai mica si importanta acestora. De ce este important sa folositi subtitluri? In primul rand, cititorul poate scana mult mai usor articolul postat de dumneavoastra. In al doilea rand pentru SEO.

SEO inseamna optimizarea articolelor si a site-ului pentru a putea fi gasite motoarele de cautare. De ce este important SEO? Deoarece foarte multa lume cauta informatii pe principalele motoare de cautare. Practic cei mai multi dintre cei care utilizeaza aceste motoare de cautare dau click doar pe primele 3-4 pozitii de pe prima pagina de cautare.

In principiu trebuie sa aveti postarea pe prima pagina, chiar in primele pozitii. Rezultatul are un titlu, un link spre site si o mica descriere. Pentru a afla cat mai multe, puteti sa vizionati un  tutorial optimizare seo.

Exista doua tipuri de optimizari: optimizarea on-page, adica optimizare in pagina pe care o faceti in momentul in care scrieti articolul si optimizarea off-page care inseamna ca o faceti din exterior prin trimiterea linkurilor de pe alte site-uri catre articolul dumneavoastra.

In cazul optimizarii on-page, primul lucru pe care trebuie sa il faceti cand vreti sa scrieti un articol trebuie sa va ganditi la un cuvant cheie cu care vreti ca articolul sa apara pe prima pagina Google. Pentru a reusi acest lucru, va trebui ca acest cuvant cheie sa apara peste tot in articolul dumneavoastra.

Bineinteles ca articolul trebuie sa aiba macar 300 de cuvinte, iar acestea sa fie insotite si de imagini pentru a da mai multa credibilitate articolului. De asemenea si la imagine trebuie sa aveti cuvantul cheie. Google nu vede imaginile, asa ca va trebui sa scrieti cuvantul cheie la alt text.

Cuvantul cheie trebuie inserat si in paragraf pentru ca cei care citesc articolul vor sa il gaseasca usor. Foarte important este sa aveti link catre alte pagini. De exemplu, va trebui sa aveti un link catre Wikipedia, pentru ca Google o sa considere articolul extrem de documentat, avand informatii de foarte buna calitate care trebuie scoase in fata.

In concluzie, va trebui sa gasiti un cuvant cheie pe care sa il targhetati, apoi va asigurati ca il puneti in titlu. Articolul trebuie sa aiba obligatoriu un titlu si subtitluri. Ideea este sa nu puneti cuvintele cheie doar ca sa fie mai consistent articolul, ci trebuie sa il ajutati pe cititor pentru ca acestea trebuie sa aiba un sens pentru el.

Optimizarea SEO trebuie luata in serios daca vreti ca articolul dumneavoastra sa se afle in primele pozitii in rezultatele cautarii pe principalele motoare de cautare. Astfel veti avea mult mai multi cititori ai articolului fara ca acestia sa mai caute neaparat un articol asemanator.

0 Shares
You May Also Like