Tot ce trebuie sa stii despre usile industriale

0 Shares
0
0
0

Probabil destul de putina lume cunoaste faptul ca usile industriale sunt destinate mai multor locuri decat cele pe care le stim.

Pana cu putin timp in urma acestea inchideau spatii mai mari cum de exemplu accesul in anumite zone sau cladiri.

De la intrarea in garaj si pana la marile hangare pentru avioane, usile industriale si – au gasit utilitatea in mai multe domenii de activitate.

Datorita caracteristicilor pe care acestea le detin, sunt utilizate in centre comerciale, service -uri auto, aeroporturi sau spalatorii.

Acestea se gasesc sub mai multe forme in functie de destinatia lor.

Usile sectionale pline sunt realizate de obicei din panouri metalice din otel zincat si acoperite cu vopsea.

Acestea sunt alcatuite din stalpii laterali, sine orizontale, ax, arcuri de torsiune si panouri.

Stalpii laterali ghideaza si sustin panourile si preiau intreaga incarcatura si eventualele lovituri.

Acestea se monteaza in partile laterale ale golului. Sinele dispuse orizontal sustin panourile usii si ghideaza pozitia acestora cand usa este deschisa sustinand totdata greutatea acestora.

Acestea reprezinta o siguranta maxima datorita modului de fabricare din materiale rezistente si sunt destinate spatiilor intens circulate si neincalzite.

Usile sunt prevazute cu sisteme speciale de culisare cu rulmenti lucru care face ca acestea sa fie destul de silentioase.

Usile sectionale sunt realizate de obicei la comanda si nu necesita ajustari ulterioare nici asupra lor si nici asupra locului unde urmeaza sa fie montate.

Usile sectionale vitrate sunt realizate din panouri vitrate cu cadru din aluminiu avantajand astfel patrunderea luminii.

In general orice usa industriala trebuie sa detina o minima vitrare, desi zonele vitrate prezinta un risc mai mare de patrundere prin efractie.

Acestea sunt utilizate cu precadere in show – room -uri. De exemplu un show – room de masini necesita o deschidere larga pentru a putea fi introdusa o masina. Odata inchise, aceste usi devin vitrine.

Acestea confera un aspect mai elegant cladirii si sunt utilizate in special activitatilor de depozitare sau chiar usilor pietonale.

Usile sectionale andocare sunt concepute in special pentru hale de logistica. Acestea presupun un numar mare de usi care sa detina aceeasi dimensiune.

Toate tipurile de usi industriale se pot automatiza, insa atunci cand nu sunt foarte utilizate acestea sunt manipulate manual.

In general usile industriale sunt concepute si fabricate astfel incat sa reziste unui numar considerabil de cicluri de utilizare.

Structura acestora este realizata in general din panouri de otel umplute cu spuma poliuretanica, sub presiune.

Usile prezinta o izolatie termica de inalta calitate datorita acestei spume poliuretanice si faptului ca sunt prevazute cu chedere, asigurand astfel un transfer termic redus cu mediul exterior.

In ceea ce priveste montajul acestor usi, este recomandat sa fie facut de persoane persoane calificate in domeniu, in cazul in care doresti montajul in regim propriu. In general firmele care comercializeaza aceste tipuri de usi ofera si serviciile de montaj.

Durata de viata a unei astfel de usi depinde in mare masura si de conditiile in care a fost montata.

In general usile industriale sunt comercializate in cadrul domeniilor care includ constructiile.

In cazul in care usile pentru garaj se fac la comanda pe dimensiunile dorite, acestea pot avea la cerere usa pietonala, fapt care prezinta avantajul de a nu fi necesara deschiderea intregii usi pentru accesul in garaj.

Tehnologia ultimilor ani a facut ca aceste usi industriale sa nu mai fie simple deschideri de acces ci adevarate ajutaoare in cadrul unor afaceri.

Usile rezidentiale se diferentiaza de usile industriale datorita materialeleor din care sunt realizate unele componente.

De exemplu sinele de culisare sunt mai robuste in ceea ce priveste cazul usilor industriale datorita manipularii acestora.

In unele cazuri si panourile din care sunt realizate sunt mai groase. Exista usi industriale pentru depozite frigorifice iar acestea necesita o grosime mai mare decat in cazul usilor obisnuite.

Tabla din care sunt relizate panourile poate sa fie de mai multe feluri. De obicei sunt preznete pe piata doua variante: imitatia fibrei de lemn, care prezinta avantajul estetic, si tabla care prezinta striatii orizontale marunte.

In primul caz, avantajul il prezinta rezistenta in ceea ce priveste esteticul usii, o lovitura sau o zgaraietura fiind neobservabila.

In al doilea caz avantajul il prezinta durabilitatea in timp a usii, aceasta fiind mai rezistenta.

Cauti usi industriale 2019? o gama variata de produse iti sta la dispozitie atat pentru locuinta ta cat si pentru afacerea ta!

0 Shares
You May Also Like