Steroizi – mit si adevar

0 Shares
0
0
0

Mit: Sterozii vor avea efectul scontat indiferent de unde sunt achizitionati.

FALS. Folosira steroizilor este o propunere riscanta si periculoasa pentru sanatatea reproductiva si hormonala, chiar si atunci cand se folosesc doze aprobate medical si substante chimice. Dar ceea ce este mai inspaimantator, este faptul ca, deoarece steroizii sunt reglementati doar ca suplimente alimentare, nu ca droguri, practic nu exista niciun control asupra produselor chimice care intra in componenta lor.

Cand cumperi steroizi, este posibil sa nu stii cu adevarat ce cumperi. Uneori o persoana nu are idee cat de puternic este un supliment pe care il administreaza. Chiar daca aparent faceti achizitia de la un tip de treaba, de la drogherie sau farmacie, adevarul este ca nu veti sti exact ce cumparati.

Cercetarile sustin acest lucru. Un studiu universitar major asupra suplimentelor de steroizi a constatat ca unele marci de androstenedione sunt etichetate in mod eronat.

Mit: Un barbat poate sa reduca efectele secundare ale steroizilor, luand HCG.

NU NEAPARAT. Unii barbato incearca sa evite efectele secundare majore ale utilizarii steroizilor, luand doze de hormon hipofizar natural, numit HCG sau gonadotropina corionica umana. In afara de faptul ca astfel se toarna mai mult testosteron in organism, HCG-ul stimuleaza un tip de gonade care produc o cantitate si mai mare de testosteron si sperma.

Exista foarte putine informatii despre nivelurile ridicate de HCG, iar expertii se tem ca acestea ar putea duce la consecinte periculoase pentru sanatate daca sunt utilizate pe o perioada lunga de timp.

Specialistii subliniaza ca nu stiu exact care sunt efectele pe termen lung si ca aceasta reprezinta o preocupare serioasa. Exista o multime de alte probleme care pot aparea. Exista ingrijorari cu privire la faptul ca, deoarece gonadele sunt prea stimulate, atunci boala ar putea fi dezvoltata pe termen lung. Pana la urma pacientii nu trebuie sa-si doreasca sa devina animale de experimente.

Uneori HCG este promovat ca si regim alimentar, dar nu este unul sigur si nu exista nicio dovada care sa arate ca functioneaza.

Mit: Steroizii iti fac fruntea mai mare.

FALS. Steroizii anabolizanti pro provoca acnee, dar nu sunt responsabili de aspectul “Cro-Magnon” (sau Homo sapiens fossilis) care este uneori asociat cu utilizarea lor. Acest model de crestere a fetei – numic acromegalie – apare ca rezultat al consumului excesiv de hormon de crestere uman (HGH). Hormonul HGH duce la ingrosarea fruntii, a pielii si aparitia ridurilor.

Mit: Steroizii provoaca schimbari de dispozitie (furie)

POSIBIL. Exista dovezi anecdotice care arata ca utilizarea steroizilor provoaca schimbari emotionale, dar nu exista dovezi clare legate de cauzalitate si studii evidente care sa se bazeze pe informatii reale.

De fapt nici nu exista multe cercetari in jurul schimbarilor de comportament care sa rezulte din utilizarea de androgeni. Cu toate acestea medicii specialistii spun ca observa faptul ca unii pacienti vorbesc despre schimbari comportamentale care nu au avut loc inainte ca unul din parteneri sa inceapa sa ia steroizi. Schimbarile sunt in general despre furie.

Unele cercetari sugereaza ca ar exista o crestere a numarului de omucideri si sinucideri ce insotesc consumul de steroizi. Dar nu este clar de ce se intampla acest lucru.

0 Shares
You May Also Like