De ce trebuie aleasa calitatea halelor metalice

0 Shares
0
0
0

Cand vine vorba de adapostirea recoltei, prima optiune a fermierilor este reprezentata de halele metalice. Acesta este cel mai sigur loc pentru cereale pentru ca acestea sa nu sufere din cauza temperaturilor si fenomenelor meteo. In cazul unei depozitari gresite, acestea nu mai sunt bune de nimic.

Rezistenta halelor metalice se traduce in cativa ani, de aceea trebuie sa alegeti si cea mai buna firma din domeniu pentru a sti siguri ca rezultatele nu va vor dezamagi. Pana la urma, e vorba de munca si investitia voastra. Cum aceste hale sunt de diferite dimensiuni, inainte de a alege modelul va trebui sa stiti pentru ce o veti folosi. Aceasta trebuie sa se plieze foarte bine pe nevoile voastre.

Halele metalice pot depozita de la cereale si pana la utilajele cu care lucrati si este posibil sa alegeti ambele variante. De aceea, fiecare model de hala are specificul ei care o ajuta sa fie practica si eficienta. In cazul in care, de exemplu, doriti sa puneti bazele unei ferme de vaci, apelati la cei mai buni specialisti in domeniu care va pot ajuta sa gasiti cea mai buna varianta.

O hala metalica trebuie neaparat sa aiba o fundatie solida, iar, in cele mai multe cazuri, lucrarea este executata de constructorul structurii metalice. Pe piata veti gasi firme care se ocupa doar de ridicarea structurii metalice si firme care doar ridica fundatia. Un lucru foarte important si demn de retinut este legat de termenul de executie.

Dupa ce v-ati hotarat asupra firmei care va executa lucrarea, va trebui sa va asigurati – prin intermediul unui contract foarte bine pus la punct intre parti – ca lucrarile vor incepe si se vor finaliza in termenul util, adica imediat dupa strangerea recoltei. In felul acesta, veti fi siguri ca aveti locul necesar adapostirii cerealelor.

Clauzele din contract trebuie facute cu cea mai mare atentie, deoarece, in situatia in care firma nu va termina executarea lucrarilor la timp, sa raspunda pentru intarzieri.

Alegeti seriozitatea firmei

Firmele serioase ii ofera clientului proiectul pentru fundatie, iar specialistii au rolul de a superviza executarea fundatiei, de a verifica proiectul, dar si calitatea materialelor din care aceasta urmeaza a fi facuta. Structura halei metalice poate fi predata intr-un termen cuprins intre doua si patru saptamani.

Trebuie sa aveti grija ca halele metalice sa fie calculate si dimensionate pentru sarcinile de vant, seism sau zapada si adaptate climei tarii noastre.

O hala ce a fost demontata in strainatate si adusa la noi in tara, din pacate nu va putea fi montata fara a adapta structura metalica pentru normele in vigoare din Romania. Asta, deoarece trebuie sa aveti in vedere faptul ca fiecare hala este proiectata in functie de conditiile de mediu din tara de unde este adusa.

0 Shares
You May Also Like