Posibile probleme ale smartphone-urilor

0 Shares
0
0
0

Dat fiind faptul ca petrecem atat de mult timp pe telefon, este firesc ca fiecare dintre noi sa vrem ca acesta sa funnctioneze cat mai bine, insa din pacate nu se intampla insa mereu asa, dar exista rezolvari.

Partea mai putin placuta este aceea ca erorile sunt inevitabile si sunt din ce in ce mai multe, odata cu trecerea timpului, pe masura ce telefonul tau „imbatraneste”. Partea imbucuratoare insa este ca majoritatea problemelor au solutii destul de simple, care nu necesita cunostinte avansate.

In continuarea acestui articol vei gasi sugestii pentru cele mai intalnite probleme ale telefoanelor. In cazul in care aceste solutii nu functioneaza, atunci cu siguranta trebuie sa cauti cat mai rapid un service telefoane pentru a-ti duce dispozitivul la reparat.

Aplicatii care nu functioneaza bine pe telefon

In cazul in care pe telefon ai o aplicatie sau chiar mai multe aplicatii care nu functioneaza bine, acest lucru iti poate incetini foarte mult telefonul. Cu siguranta nu toate ci doar cateva dintre aplicatii au probleme, asa ca poti incerca sa repari situatia prin modalitatea de stergere a datelor stocate de aplicatii.

In cazul in care detii un smartphone Android, trebuie sa intrii la Settings, apoi la App info. Cand vei ajunge aici va trebui sa alegi aplicatia care iti cauzeaza probleme, iar apoi vei apasa pe Storage.

De aici, vei putea opta pentru Clear Cache, pentru a sterge fisierele temporare. Asta nu va sterge setarile aplicatiei, insa ar putea sa nu rezolve in totalitate problema. In cazul in care problema nu se remediaza, atunci cu siguranta este important sa alegi Clear Data. Singura problema insa in aceasta situatie va fi aceea ca va trebui sa iti treci din nou datele de logare.

In cazul in care folosesti un telefon iOS (un model iPhone mai exact), nu ai atatea optiuni. Singura varianta este aceea de a dezinstala si reinstala aplicatia.

Autonomia telefonului e prea mica

E fara doar si poate una dintre cele mai urate situatii cu care se lupta fiecare posesor de telefon mobil. Cei care observa faptul ca bateria telefonului ajunge la jumatate dupa doar cateva ore, cam au motive de ingrjorare. Ceo care detin un smartphone mai vechi, poti sa merga la service pentru inlocuirea bateriei. Mai este pentru aceste persoane si varianta unui nou telefon si, si nu in ultimul rand reciclarea celui vechi.

Inainte de a face schimbari prea mari, se pot incerca fel si fel de trucuri. Inainte insa de a face schimbari prea mari trebuie precizat ca in cazul in care exista o anumita aplicatie care poate sa stoarca bateria de viata a telefonului, aceasta fie trebuie inchisa, fie dezinstalata.

Pentru a ajuta bateria sa aiba o durata de viata cat mai mare, ar trebui redusa luminozitatea ecranului, dar si activate functiile de economisire a bateriei.

Lipsa semnalului pe telefon

De cele mai multe ori aceasta problema este cauzata de factori externi, insa exista si situatii in care antena de semnal a telefonului nu lucreaza la capacitate maxima, asa ca trebuie inlocuita cu una noua.

0 Shares
You May Also Like