Care sunt cele mai auzite mituri despre bateria telefonului?

Care sunt cele mai auzite mituri despre bateria telefonului?

0 Shares
0
0
0

Care sunt cele mai auzite mituri despre bateria telefonului?
Internetul este plin cu fel si fel de site-uri si de forumuri in care se deschid subiecte cu privire la bateria telefonului, de ce aceasta se descarca prea repede, sau ce este necesar sa faci pentru ca bateria sa tina mai mult incarcata.

O multime de persoane iti spun sa nu folosesti telefonul in timpul in care acesta este pus la incarcat, sau sa nu il tii la incarcat peste noapte sau sa nu il pui la curent pana cand bateria nu este incarcata complet.

Acestea ar fi doar cateva dintre miturile care circula pe internet si fac referire la bateria telefonului  mobil. Cel mai bine ar fi ca in cazul in care ai probleme de acest gen sa apelezi la un service telefoane unde specialistii iti vor spune daca bateria trebuie sa fie schimbata sau iti vor spune din ce cauza aceasta se descarca foarte repede.

Ei bine, referitor la miturile despre bateria telefoanelor, acum ceva timp, unele mituri erau corecte insa acum odata cu trecerea timpului si cu evolutia permanenta a tehnologiei, telefoanele mobile au devenit si devin pe zi ce trece tot mai inteligente.

Atat Samsung si Apple care sunt cei mai mari si cei mai cunoscuti producatori de pe piata, cat si celelalte branduri in momentul de fata folosesc baterii Lithium- ion care ar trebui sa aiba o durata de viata intre 3 si 5 ani in cazul in care iti ingrijesti telefonul si desigur ai grija si de bateria acestuia.

In continuare iti voi prezenta cateva mituri despre baterii si incarcatoare pe care le poti gasi pe internet:

Se spune ca incarcatoarele care nu sunt originale distrug bateriile, insa cele fabricate de firme cat de cat cunoscute, se pot utiliza fara nici o problema, in ciuda faptului ca nu vor fi de aceiasi calitate ca si cele care sunt la pachet cu produsul, dar te poti folosi de ele.

Se spune ca nu este indicat sa folosesti telefonul atunci cand acesta este la incarcat, insa este total neadevarat. Atata timp cat folosesti un incarcator bun poti sa folosesti telefonul fara probleme chiar daca acesta se incarca. Desigur ca pot sa apara si probleme in cazul in care calitatea incarcatorului folosit este una indoielnica.

Se spune ca nu trebuie sa lasi telefonul sa se incarce toata noaptea, dar acest lucru nu este adevarat pentru ca odata incarcat telefonul, alimentarea cu energie electrica se va opri. In cazul in care tot timpul bateria ta va fi undeva intre 40% si 80% se spune ca bateria ta va avea o durata de viata prelungita, insa nu stiu cat de adevarat este acest mit.

Un alt mit este acela ca nu trebuie oprit niciodata telefonul, insa trebuie sa te gandesti si la un smartphone la fel ca la un calculator, iar astfel vei vedea ca si un telefon are nevoie de o pauza. Cei de la Apple recomanda sa iti inchizi telefonul cel putin odata pe saptamana pentru a pastra bateria in forma.

Un alt mit este acela ca trebuie sa iti incarci bateria cand aceasta este la 0% insa ar fi mai bine sa iti incarci telefonul putin cate putin inainte ca el sa se descarce total.

Un mit adevarat este acela ca bateria este afectata atat de temperaturile ridicate cat si de cele scazute.

0 Shares
You May Also Like