Care sunt diferitele tipuri de probiotice?

Care sunt diferitele tipuri de probiotice?

0 Shares
0
0
0

Care sunt diferitele tipuri de probiotice?Tractul intestinal este organul din corp care digera si absoarbe alimentele. Este populat de trilioane de bacterii necesare pentru mentinerea organismului sanatos. Aceste bacterii pot fi afectate de o serie de aspecte, inclusiv utilizarea de antibiotice, o dieta saraca in fibre, fructe si legume si diaree infectioasa.

Cand se intampla acest lucru, probioticele pot ajuta la resetarea echilibrului. Inainte de cauta un supliment probiotic de calitate pentru adulti Romania, iata ce ar trebui sa cunoasteti despre aceste bacterii bune:

Care sunt diferitele tipuri de probiotice?

Suplimentele, alimentele si bauturile probiotice contin bacterii si / sau drojdii. Pana in anii ’60, singura microflora intestinala pe care au putut sa o identifice au fost clostridia, lactobacilii, enterococii si E.coli. De atunci, tehnici inovatoare au descoperit multe alte bacterii.

Exista mai multe tipuri diferite de probiotice, iar beneficiile lor pentru sanatate sunt determinate de munca pe care o fac in intestin. Ele trebuie identificate in functie de genul, speciile si nivelul de tulpini probiotice. Iata o lista de probiotice si posibilele lor beneficii pentru sanatate.

  1. Lactobacillus

Exista mai mult de 50 de specii de lactobacili. Ele se gasesc in mod natural in sistemul digestiv, urinar si genital. Alimentele care sunt fermentate, precum iaurtul si suplimentele alimentare contin si ele aceste bacterii. Lactobacillus a fost utilizat pentru tratarea si prevenirea unei largi varietati de boli si afectiuni.

Unele dintre lactobacilii care se gasesc in alimente si suplimente sunt Lactobacillus acidophilus, L. acidophilus DDS-1, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus rhamnosus GG, Lactobacillus plantarium, Lactobacillus reuteri, Lactobacillus salivarius, Lactobacctobacillusus, Lactobacctacususus, Lactobacctususus .

Studiile au aratat cateva beneficii legate de Lactobacillus si tratarea si / sau prevenirea infectiilor cu drojdie, vaginoza bacteriana, infectia tractului urinar, sindromul intestinului iritabil, diareea legata de antibiotice, diareea calatorului, diareea rezultata din Clostridium difficile, tratarea intolerantei la lactoza, tulburari de piele (blistere febrile, eczeme, acnee si afectiuni) si prevenirea infectiilor respiratorii.

  1. Bifidobacterii

Exista aproximativ 30 de specii de bifidobacterii. Ele constituie cea mai mare parte a bacteriilor sanatoase din colon. Ele apar in tractul intestinal in cateva zile de la nastere, in special la sugarii alaptati si se crede ca este cel mai bun marker al sanatatii intestinale.

Unele dintre bifidobacteriile folosite ca probiotice sunt Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium lactis, Bifidobacterium longum, Bifidobacterium breve, Bifidobacterium infantis, Bifidobacterium thermophilum si Bifidobacterium pseudolongum.

Studiile au aratat ca bifidobacteriile pot ajuta la imbunatatirea lipidelor din sange si a tolerantei la glucoza. Bifidobacteriile s-au dovedit a atenua eficient IBS si imbunatatesc semnificativ simptomele IBS, cum ar fi durere / disconfort, distensie / balonare, urgenta si tulburari digestive.

  1. Saccharomyces boulardii

Aceasta este cunoscuta si sub denumirea de S. boulardii si este singurul drojdie probiotic. Unele studii au aratat ca este eficient in prevenirea si tratarea diareei asociate cu utilizarea antibioticelor si a diareei calatorilor . A fost, de asemenea, raportat pentru a preveni reaparitia C. difficile, pentru a trata acneea si pentru a reduce efectele secundare ale tratamentului pentru H. pylori.

  1. Streptococcus thermophilus

Aceasta produce cantitati mari de enzima lactaza, ceea ce o face eficienta, conform unor rapoarte, in prevenirea intolerantei la lactoza.

  1. Enterococcus faecium

Acest lucru se gaseste in mod normal in tractul intestinal al oamenilor si animalelor.

  1. Leuconostoc

Aceasta a fost utilizata pe scara larga in procesarea alimentelor de-a lungul istoriei umane, iar ingestia de alimente care contin bacterii vii, bacterii moarte si metaboliti ai acestor microorganisme a avut loc mult timp.

Mai jos putei vedea speciile bacteriei Bacillus si folosirea fiecareia la diferite afectiuni:

Bacillus Licheniformis

  • Produce antibioticul natural bacitracină
  • Produce proteaze (enzime) care ajută la digestia proteinelor
  • Produce vitamine din complexul B și acid folic

Bacillus Indicus HU36™

  • Stimulează imunitatea
  • Produce doze mari de carotenoizi: licopen, beta-caroten, luteină, astaxantină
  • Secretă vitamine și quinole
  • Cea mai eficientă bacterie probiotică de pe piață

Bacillus Subtilis HU58™

  • Produce peste 12 antibiotice naturale eficiente
  • Folosit pe scară largă, este sigur și eficient
  • Produce vitamina K2 și natokinaze
  • Esențial pentru modularea funcției imune prin intermediul țesutului limfoid asociat intestinului

Bacillus Clausii

  • Cel mai răspândit supliment probiotic din lume
  • Stimulează imunitatea
  • Rezistent la acțiunea antibioticelor

Bacillus Coagulans

  • Studiat și utilizat mult de-a lungul istoriei
  • Eficient pentru Boala Inflamatorie intestinală, Boala Crohn și Colita ulcerativă
  • Produce forma optică L+ a acidului lactic
  • Stimulează imunitatea
0 Shares
You May Also Like