Hrana umeda sau hrana uscata pentru caini, ce ii oferi cainelui tau?

Hrana umeda sau hrana uscata pentru caini, ce ii oferi cainelui tau?

0 Shares
0
0
0

Hrana umeda sau hrana uscata pentru caini, ce ii oferi cainelui tau?Alegerea de mancare si hrana pentru caini poate fi o aventura destul de complicata. Cu atat de multe beneficii si arome diferite, poate fi greu sa decideti ce tip de mancare pentru caini este potrivita pentru puiul dvs.

Apoi, exista intreaga conversatie despre mancare uscata pentru caini vs. mancare umeda pentru caini si echilibrul dintre cele doua tipuri de mancare si hrana pentru caini. Iata tot ce trebuie sa stiti despre mancarea de caini umeda si uscata data viitoare cand veti face cumparaturi pentru o masa delicioasa pentru animalul vostru.

Hrana umeda pentru caini: avantaje si dezavantaje

Cainii, in special catelusii pot fi mancatori destul de hrana umeda. Din cauza consistentei si mirosului alimentelor umede pentru caini, mancarea cainilor umeda este mai placuta pentru acestia. De asemenea, este mai putin procesata, ceea ce inseamna ca seamana mai mult cu proteinele in starea lor naturala.

Hrana umeda pentru caini contine mai multa apa, ceea ce o face mai hidratanta decat este de exemplu hrana uscata. Acest lucru este extrem de util pentru cainii predispusi la deshidratare sau cei care pur si simplu nu beau suficienta apa. Alimentele umede pentru caini sunt de obicei mai bune pentru cainii cu orice sensibilitate alimentara, in special cu formulele vegetariene umede pentru caini umede.

Cu toate acestea, exista unele dezavantaje posibile ale mancarii umede pentru caini. Chiar daca are o durata de valabilitate mai lunga nedeschisa, daca este lasata afara, mancarea umeda pentru caini se poate strica destul de repede. Asadar, refrigerati imediat ramasitele. Mancarea umeda pentru caini poate fi, de asemenea, incredibil de dezordonata, mai ales daca aveti un mancator dezordonat.

Mancare uscata pentru caini

Mancarea uscata pentru caini pare a fi optiunea mai populara pentru majoritatea proprietarilor decaini, datorita pretului mai redus. Hrana uscata pentru caini este mai usor de transportat, iar pentru proprietarii cainilor este mai usor si sa stocheze punga sau sacul cu hrana uscata. Asa ca, proprietarii de caini care merg cu cainii in vizita, pot purta fara probleme in masina o punga cu mancare uscata pentru caini.

Un alt mare avantaj pe care il are acest tip de hrana pentru caini, este ca nu se strica atunci cand este deschis ambalajul. Tocmai de aceea, daca plecati pentru una – doua zile de acasa, puteti lasa in bolul cainelui mancarea, iar aceasta isi va pastra toate proprietatile.

Apoi, de precizat este un alt avantaj, si anume ca textura dura ajuta, de asemenea, la mentinerea igienei dentare sanatoase pentru caini, fiind in acelasi timp mult mai putin dezordonata. Continutul plin de carbohidrati si proteine este, de asemenea, mai dens din punct de vedere energetic decat in ceea ce priveste hrana umeda pentru caini.

Concluzie:

Atat mancarea pentru caini umede, cat si mancarea pentru caini uscate sunt alegeri minunate pentru un caine. Alegerea dintre cele doua tipuri de mancare poate fi influentata de preferinte, de pret sau chiar si daca animalul urmeaza o dieta. Trebuie sa va consultati intotdeauna cu un veterinar inainte de a schimba imediat dieta cainelui dvs., mai ales daca aceasta are sensibilitati.

De asemenea, daca aveti un catel nou , este important sa va consultati cu un medic veterinar despre ce au nevoie in alimentatia lor pentru a sprijini cresterea si mentinerea sanatatii.

0 Shares
You May Also Like